Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Aj finále je úžasné, nie som stroj, hovorí Cibulková

Slovenská tenistka Dominika Cibulková bola v Malajzii veľmi blízko k druhému tohtoročnému a celkovo piatemu singlovému turnajovému triumfu. Po titule v mexickom Acapulcu však druhý z Kuala Lumpuru nepridala.

21.04.2014 17:08
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

V nedeľňajšom finále bola nad jej sily Chorvátka Donna Vekičová, ktorá po takmer trojhodinovom boji zvíťazila 5:7, 7:5, 7:6 (4). Päť mečbalov 17-ročnej mimoriadne disponovanej súperke ešte Cibulková odvrátila, ale pri šiestom už kapitulovala.

„Bolo to o niekoľkých loptičkách. Pár chýb si môžem vyčítať, ale celkovo to bolo aj o troche šťastia, ktoré mi chýbalo. Treba zároveň povedať, že súperka hrala veľmi dobre a v dôležitých momentoch to zvládla výborne. Hrali sme proti sebe aj v Indian Wells, kde som zvíťazila, ale každý zápas je iný. Kurt v Malajzii bol oveľa rýchlejší ako v Indian Wells a to súperke viac vyhovovalo,“ priznala Cibulková.

Dvadsaťštyriročná slovenská tenistka sa v tomto roku prvý raz v kariére dostala do prvej desiatky rebríčka WTA, aj momentálne jej patrí 10. priečka. Vidina veľkého sezónneho úspechu a možno aj koncoročnej účasti na turnaji majsteriek v Singapure je veľká. Turnaj v Kuala Lumpure mala podľa rebríčka ako najvyššie nasadená hráčka vyhrať, tesne sa jej to nepodarilo.

„Aj finále sa ráta. Je to úžasný výsledok a ja nie som stroj. Súperky hrajú proti mne uvoľnene a to bol aj prípad tohto finálového zápasu. Dala som do toho sto percent, ale to ešte nie je záruka víťazstva. Nie každý deň sa na kurte cítim super a nie každý deň sa dá víťaziť,“ pripomenula hráčka, ktorá má v tomto roku na konte 24 zápasových úspechov, najviac zo všetkých tenistiek na okruhu WTA.

Cibulková si po finále len krátko oddýchla a už v pondelok odletela na turnaj Porsche Tennis Grand Prix do nemeckého Stuttgartu, ktorý bude pre ňu začiatkom antukovej sezóny v Európe. Podujatie v Stuttgarte je navyše špecifické tým, že sa hrá na antuke v halových podmienkach. „Prídem tam v utorok a v stredu ma čaká prvé stretnutie. V Stuttgarte som ešte nevyhrala ani jeden duel. Beriem to také, aké to je. Možno sa mi to teraz podarí,“ doplnila Cibulková, ktorá začne proti domácej úradujúcej finalistke Wimbledonu Sabine Lisickej.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková