Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cibulková v Kuala Lumpure valcuje. Postúpila do štvrťfinále

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako prvá zvíťazila vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA International BMW Malaysian Open v malajzijskom Kuala Lumpure (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku) nad 28-ročnou Taiwančankou Chsieh Su-wej, 126. v počítačovom poradí, v ich premiérovom vzájomnom dueli za 74 minút hladko 6:1, 6:2. Ázijčanka je dvojkou hodnotenia štvorhry.

17.04.2014 17:24
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková podáva v zápase proti Chsieh Su-wej.
debata

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková prehrala napokon jediný gem v úvodnom sete až za stavu 4:0. V druhej časti síce pustila súperku z 2:0 na 2:2, ale bola to len priebežná zápletka bez vplyvu na výsledok. Týkalo sa to aj „maratónskeho“ ôsmeho gemu, v ktorom Slovenka využila až deviaty mečbal.

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka si v piatok vo štvrťfinále zmeria sily s Kazaškou Zarinou Dijasovou (93.), šestkou „pavúka“. Cibulková už má istotu prémie 6175 dolárov a 60 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 10. priečke.

Finalistka januárových melbournských grandslamových Australian Open Cibulková dosiala svoj 22. tohtoročný zápasový úspech vo dvojhre a osamela na prvej priečke v príslušnom poradí pred Číňankou Na Li a Poľkou Agnieszkou Radwanskou.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Dominika Cibulková (SR-1) – Chsieh Su-wej (Taiw.) 6:1, 6:2 za 74 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Chsieh Su-wej