Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková opäť nenašla zbraň na Na Li. Prehrala v troch setoch

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepostúpila do finále dvojhry na turnaji Sony Open Tennis v Miami na Floride. Nasadená desiatka Cibulková v semifinále prehrala so svetovou dvojkou Číňankou Na Li v trojsetovom a dve a štvrťhodiny trvajúcom boji 5:7, 6:2, 3:6.

28.03.2014 06:54
Na Li Foto: ,
Číňanka Na Li po triumfe nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou.
debata

Cibulková viedla v treťom sete 3:1, ale od tohto stavu už nezískala ani hru. Víťazka zahrala 33 víťazných úderov, zdolaná hráčka o desať menej. V obojstranne útočnom zápase mala Na Li v rozhodujúcich chvíľach viac pokoja na svojej rakete.

Tridsaťdvaročná čínska tenista je naďalej postrachom o osem rokov mladšej Slovenky. Zdolala ju aj v siedmom vzájomnom stretnutí, Cibulková v nich uhrala dovedna tri sety. Tento rok Na Li triumfovala nad Cibulkovou vo finále Australian Open v Melbourne, vo štvrťfinále v Indian Wells a teraz aj v semifinále v Miami. Napriek tejto prehre opúšťa Cibulková jeden z najväčších svetových turnajov v Crandon Parku na Floride s veľkým úspechom, keď od pondelka bude prvý raz v kariére figurovať vo svetovom rebríčku v najlepšej desiatke. Dostala sa tam vďaka štvrťfinálovému triumfu nad Poľkou Agnieszkou Radwanskou.

Dvojhra – semifinále:
Na Li (Čína-2) – Dominika Cibulková (SR-10) 7:5, 2:6, 6:3 za 136 minút

Prvý set bol ako na hojdačke. Cibulková viedla 2:0, prehrávala 3:5 a za stavu 4:5 čelila prvému setbalu. Slovenka odolala, vyrovnala na 5:5 a pri podaní súperky mala tri brejkové možnosti. Zostali nevyužité a vzápätí prehrala svoje podanie na nulu – 5:7. V úvode druhého setu obe hráčky dovedna päťkrát neudržali svoje podanie a Cibulková po treťom brejku viedla 3:2. Potom naštartovala slovenský expres a do konca setu pustila súperke už len tri loptičky. Pri svojom podaní premenila prvý setbal na 6:2 a vyrovnala stav setov na 1:1.

Cibulková nepoľavila a hneď prvú hru rozhodujúceho setu vyhrala pri podaní súperky na nulu. To isté potom zopakovala aj pri svojom servise – 2:0. Herná agresivita a zdravé sebavedomie naďalej sprevádzali jej hru, ale Číňanka sa dostala z útlmu aj zásluhou chýb, ktoré začali pribúdať z rakety Cibulkovej. Na Li otočila z 1:3 na 4:3 a získala rozhodujúcu prevahu. Slovenská hráčka ešte pri svojom podaní mohla vyrovnať na 4:4, ale možnosť nevyužila. Skúsená Číňanka zvládla koncovku, hoci potrebovala za stavu 5:3 až tri mečbaly pri svojom podaní.

debata chyba
Viac na túto tému: #Na Li #Dominika Cibulková #Sony Open Tennis v Miami