Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Cibulkovej prehrala aj Hantuchová, Nemky vedú po sobote 2:0

Slovenské tenisové reprezentantky prehrávajú po sobotňajšej časti víkendového bratislavského stretnutia s Nemkami vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2014 družstiev žien 0:2. Dominika Cibulková nevyužila mečbal, po nej Daniela Hantuchová dva setbaly.

08.02.2014 15:54 , aktualizované: 18:07
Hantuchová, Lipták, Kerberová Foto: ,
Daniela Hantuchová a kapitán Matej Lipták počas duelu s Nemkou Kerberovou.
debata (6)

Tím SR ešte nikdy v rámci týchto MS pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) nepredviedol obrat ani len z 1:2, nieto z 0:2.

Dvojka domácich Hantuchová prehrala v záverečnom druhom singli úvodného dňa programu s jednotkou hostiek Angelique Kerberovou za 100 minút 6:7 (9), 1:6. V otváracom dejstve trikrát predviedla okamžitý rebrejk. V tajbrejku viedla sľubne 3:0 s dvojitým minibrejkom, neskôr ešte 4:2, resp. 5:4 a príjem. Najmä však mala dva setbaly, prvý z nich pri vlastnom podaní. V druhom sete vyrovnala Hantuchová na 1:1, potom však mimoriadne odolná deviatka renkingu WTA Kerberová odskočila na 5:1 a zvyšok zvládla. V siedmej hre si presvedčivo poradila s mankom 15:40.

„V niektorých momentoch som mala pocit, že hrám proti stene. Angelique neskutočne returnuje. Vedela som však, že pri jej podaní budem mať šance. Škoda, že zopár loptičiek nešlo v dôležitých chvíľach na moju stranu, pokračovanie mohlo byť iné. Po prvom sete totiž už bola Kerberová uvoľnenejšia, hralo sa jej ľahšie. Ja som asi ešte neabsolvovala lepší zápas, v ktorom som napokon prehrala. V nedeľu treba zabojovať o každý fiftín a nejako musíme vydrieť tri body,“ povedala Daniala Hantuchová pre RTVS.

„Očakávali sme ťažké a vyrovnané zápasy, dianie na dvorci tomu zodpovedalo. Skóre po sobote je síce veľavravné, ale zároveň nehovorí o všetkom. V prvom zápase sme mali mečbal, v druhom setbaly. Ten prvý duel nám mohol nastoliť výhodu. Žiaľ, nepodarilo sa to. Kerberovej sa pri vedení Nemiek 1:0 hralo o to ľahšie. Verím však, že stále máme šancu. Stačí si spomenúť, ako to vlani bolo v Moskve… Baby dnes do toho dali všetko. Verím, že zajtra zabojujú a podajú skvelé výkony,“ skonštatoval šéf realizačného štábu SR Matej Lipták.

Predtým na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou vypredanej Aegon arény NTC prehrala líderka hostiteliek Cibulková s Andreou Petkovicovou za 151 minút 6:2, 6:7 (7), 2:6. V tajbrejku pritom predviedla obrat z 1:6 na 7:6, ale pokazila bekhendový return a čoskoro mala manko 0:3 v rozhodujúcej časti. Už sa z neho nedostala.

Daniela Hantuchová a kapitán Matej Lipták počas... Foto: SITA, Ján Slovák
Hantuchová, Lipták, Kerberová Daniela Hantuchová a kapitán Matej Lipták počas duelu s Nemkou Kerberovou.

„Som veľmi smutná, že som v tejto krásnej atmosfére vo veľmi dobrom zápase prehrala z mečbalu. Nepamätám si, kedy naposledy sa mi to stalo. Predznamenávala som, že to môže byť o pár bodoch, naplno sa to potvrdilo. Loptou stretnutia bola tá po mojom obrate z 1:6 na 7:6 v tajbrejku. Petkovicová postupne predvádzala čoraz lepší tenis a ja som občas mohla hrať aktívnejšie. V niektorých momentoch si to žiadalo ísť s agresivitou na vyššiu úroveň. Keď sme sa v druhom sete tak ťahali, chcela som ju brejknúť a možno som na to bola až príliš upnutá. Nemka predviedla skvelý tenis,“ uviedla v reakcii pre RTVS Dominika Cibulková.

V nedeľu sa od 13.00 h postupne predstavia Cibulková s Kerberovou, Hantuchová s Petkovicovou a napokon vo štvorhre Hantuchová s Magdalénou Rybárikovou proti páru Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová. Kapitáni Matej Lipták a Barbara Rittnerová môžu urobiť zmeny.

SLOVENSKO – NEMECKO 0:2 po sobotňajších dvojhrách (8. – 9. februára, Bratislava, tvrdý povrch DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC)

Sobota – dvojhry:
Daniela Hantuchová – Angelique Kerberová 6:7 (9), 1:6 za 100 minút (69, 31)
Dominika Cibulková – Andrea Petkovicová 6:2, 6:7 (7), 2:6 za 151 minút (36, 72, 43)

Zostávajúci program:
Nedeľa (postupne od 13.00 h):
Dvojhry:
Dominika Cibulková – Angelique Kerberová
Daniela Hantuchová – Andrea Petkovicová
Štvorhra:
Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková – Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Daniela Hantuchová #Pohár federácie