Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková predstavila novú kolekciu oblečenia Domi

Za asistencie úradujúcej wimbledonskej šampiónky a veľkej priateľky Marion Bartoliovej z Francúzska predstavila slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková svoju kolekciu oblečenia vlastnej značky.

03.02.2014 15:40
Dominika Cibulková Foto: ,
Slovenská tenistka Dominika Cibulková a jej kolekcia oblečenia.
debata (4)

„Je to niečo iné ako tenis. Uvidíme, neviem, či sa to ujme. Radi by sme sa však presadili,“ uviedla na pondelkovej popoludňajšej tlačovej besede nedávna finalistka Australian Open D. Cibulková. Produkty s názvom Domi, napríklad tričká či šiltovky sa začnú predávať v bratislavskom NTC už počas víkendového zápasu štvrťfinálového 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie 2014 tenisových reprezentačných družstiev Slovensko – Nemecko.

„Som hrdá na Dominiku, čo dokázala teraz v Melbourne. Veľmi som jej držala palce, po jej postupe do finále som si aj poplakala. Hovorí sa, že ženy nemôžu byť priateľky, navyše ešte v tom prípade, keď proti sebe hrávali na turnajoch. Opak je pravdou. S ‚Domi‘ sa poznáme už takmer desať rokov, dlho sme priateľky, a tak to aj zostane. Nemohla som odmietnuť prísť teraz do Bratislavy,“ uviedla s úsmevom na TB Marion Bartoliová, ktorá vlani uzavrela aktívnu hráčsku kariéru a už nepomýšľa na návrat.

„Táto téma je pre mňa uzavretá. Rada si zatrénujem na dvorci, v súčasnosti by som si však proti Dominike ani neťukla,“ skonštatovala 29-ročná Francúzka, žijúca vo švajčiarskej Ženeve – a doplnila:

„Mám rôzne aktivity, som dosť rozlietaná. Počas Australian Open som pôsobila ako spolukomentátorka pre francúzsku televíziu. Bola som v New Yorku, nevidela som ‚naživo‘ finále ligy amerického futbalu Super Bowl, v ktorom som držala palce môjmu Seattlu. Vyšlo im to perfektne, som šťastná. Teraz som tu v Bratislave, čo som nemohla odmietnuť už kvôli Dominike a čochvíľa sa vraciam do Francúzska.“

„Sme veľké kamošky. Vlani v novembri som jej telefonovala, že mám takú ideu a 3. februára chcem uviesť kolekciu. Chvíľku sme sa dohadovali, ale nemala s tým problém. Marion je veľký človek, osobnosť. Povahovo aj ľudsky sme si sadli. Prišla aj preto, aby pokrstila v pondelok večer našu kolekciu,“ poznamenala ďalej D. Cibulková a charakterizovala svoju kolekciu:

„Ja som športovkyňa, takže je to športová kolekcia. Chcela som urobiť to, čo mi je najbližšie. Všetko súvisí s našou nadáciou Aby hviezdy nehasli, ktorá podporuje športovcov po skončení ich kariéry. Chcela som využiť svoje meno a pomôcť nadácii, aby vedela podporiť týchto ľudí, bývalých športovcov. Spolu s Bronislavou Borovičkovou sme nad tým rozmýšľali už dávnejšie, robili sme na tom 1,5 roka. Nechcela som vyjsť na trh s niečím, za čo by som sa musela hanbiť. Chcela som mať niečo, čo si ja oblečiem, aby si to ľudia radi kúpili. Je to moje, kus zo mňa. Dúfam, že sa kolekcia ujme nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.“

zväčšiť Marion Bartoliová a Dominika Cibulková v novej... Foto: SITA, Ján Slovák
Cibulková, Bartoliová Marion Bartoliová a Dominika Cibulková v novej kolekcii oblečenia.

Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka doplnila: „Domi je pre mňa charakteristické, takto ma oslovujú aj na turnajoch. Povzbudenie ‚Pome‘ sprevádzalo moje úspešné účinkovanie na Australian Open a tento nápis je aj na tričkách našej kolekcie. Tento pokrik sprevádzal celé moje úspešné účinkovanie na Australian Open. Aj v Melbourne sa ostatní dozvedeli, že to v slovenčine znamená to, čo v anglickom jazyku ‚Come on‘.“

Spomenutá bývalá slovenská reprezentantka v basketbale Bronislava Borovičková je v súčasnosti asistentkou trénera Martina Pospíšila v ženskom extraligovom basketbalovom družstve Piešťanské Čajky. Na margo spolupráce s Dominikou Cibulkovou poznamenala:

„V našich hlavách sa zrodil tento nápad približne pred dvoma rokmi. Najmä po tom, čo som videla, aký veľký záujem u fanúšikov má Domča. Povedali sme si, aby tí priaznivci mali kúsok z nej. Vymysleli sme logo, značku, dali to na sociálnu sieť. Ohlas bol dobrý, tak sme sa rozhodli, že pôjdeme ďalej. Uvidíme. Začali sme s prvou kolekciou tričiek, šiltoviek, budú uteráky, kľúčenky. Do budúcnosti by sme chceli používať e-shop (internetový obchod), aby mohli naše produkty kupovať ľudia po celom svete.“ Pomocnú ruku podali aj známym športovcom.

„Založili sme nadáciu ‚Aby hviezdy nehasli‘, keď som skončila s profesionálnou činnosťou. Obdarovali sme už pár osôb, bývalých športovcov, ktorí tiež uzavreli kariéru. Podporili sme napríklad olympijského víťaza v boxe Jána Zacharu, atlétku Evu Šuranovú či bývalých basketbalistov a reprezentantov Slovenska,“ dodala 33-ročná niekdajšia stredná rozohrávačka.

4 debata chyba