Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelé! Cibulková sfúkla Radwanskú a je vo finále

Dominika Cibulková zvíťazila v semifinále Australian Open nad Poľkou Agnieszkou Radwanskou hladko 6:1, 6:2.

23.01.2014 06:50 , aktualizované: 06:55
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková po triumfe v semifinále Australian Open.
debata (22)

Dominika Cibulková sa stala prvou slovenskou tenistkou v histórii, ktorá si zahrá finále dvojhry na grandslamovom turnaji. Dosiaľ jediným tenistom zo Slovenska vo finále dvojhry na úrovni veľkej štvorky bol Miloslav Mečíř. Na US Open 1986 aj Australian Open 1989 zhodne nestačil na Čecha Ivana Lendla.

Vo finále si Cibulková zmeria sily so štvorkou svetového rebríčka – Číňankou Na Li, ktorá zdolala mladú Kanaďanku Eugenie Bouchardovú 6:2, 6:4.

Tak, ako vo štvrťfinále, aj do semifinálového súboja vstúpila Cibulková výborne. Poľke zobrala hneď prvé podanie a po svojom úspešnom servise išla do vedenia 2:0. Vo štvrtej hre – za stavu 2:1 – síce 24-ročná Slovenka odvracala päť brejkbalov, ale s kritickou situáciou si bravúrne poradila.

Frustrovaná Agnieszka Radwanska. Foto: SITA/AP, Andrew Brownbill
Agnieszka Radwanska Frustrovaná Agnieszka Radwanska.

Následne prelomila súperke podanie aj po druhý raz – 4:1. Radwanská nenašla recept na parádnu hru Cibulkovej až do konca prvého setu a po tretej strate servisu ho prehrala za 37 minút jednoznačne 1:6.

Aj druhé dejstvo odštartovala Cibulková veľkolepo. Po bezproblémovom zisku vlastného podania prelomila súperke servis štvrtýkrát v zápase a išla podávať na potvrdnie brejku. Napriek tomu, že Radwanská si vypracovala náskok 40:0, z prvej hry v druhom sete sa netešila. Cibulková odvrátila všetky tri brejkbaly a viedla 3:0.

Dominancia Cibulkovej pokračovala aj naďalej. Radwanská opäť pustila podanie a povolila rodáčke z Bratislavy pohodlný náskok – 4:0. Iskru nádeje vykresala piata hráčka sveta v nasledujúcom geme, keď prvýkrát prerazila Cibulkovej podanie a následne uspela aj pri tom vlastnom – 4:2.

zväčšiť Dobojované! Dominika Cibulková oslavuje triumf... Foto: SITA/AP, Andrew Brownbill
Dominika Cibulková Dobojované! Dominika Cibulková oslavuje triumf nad Agnieszkou Radwanskou.

Cibulková si však udržala pevné nervy a zvýšila na 5:2. Od finálovej miestenky ju v tej chvíli delila jediná hra. Získala ju vzápätí, keď využila hneď prvý mečbal v zápase.

Dominika Cibulková: Aga je skvelá hráčka, takže som bola až trochu prekvapená, ako jasne sa to vyvíjalo v môj prospech. Očakávala som nesmierne náročný zápas. Usilovala som sa hrať neustále aktívne, chodiť si po údery a rýchlo zabúdať na chyby, ktoré k tomu patria. Verila som, že to dnes môžem dokázať. Teraz však ťažko nachádzam slová, je to neuveriteľný pocit. Pred finále si potrebujem dobre odpočinúť a stopercentne sa pripraviť.

Dvojhra žien – semifinále:
Dominika Cibulková (SR-20) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) 6:1, 6:2 za 70 minút (37, 33)

zväčšiť Dominiku Cibulkovú povzbudzovala aj táto malá... Foto: SITA/AP, Aaron Favila
Fanúšička Dominiku Cibulkovú povzbudzovala aj táto malá fanúšička.
Cibulkovej fantastické semifinále v Melbourne

Momentky zo zápasu Dominika Cibulková - Agnieszka Radwanska.

Fotogaléria
Dominika Cibulková v súboji s Agnieszkou...
Dominika Cibulková odvracia loptičku v súboji s...
+11Poľka Agnieszka Radwanska.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Agnieszka Radwanská #Australian Open