Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bojovníčka Cibulková otočila zápas a vyhrala svoj tretí turnaj

Slovenská tenistka Dominika Cibulková triumfovala vo finále turnaja v americkom Stanforde nad nasadenou jednotkou, Poľkou Agnieszkou Radwanskou, 3:6, 6:4 a 6:4. Cibulková zdolala Radwanskú v piatom vzájomnom zápase vôbec prvý raz.

29.07.2013 01:44 , aktualizované: 08:16
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková s trofejou za víťazstvo v Stanforde.
debata (2)

Zápas trval dve a pol hodiny a 24-ročná Slovenka v ňom musela otáčať nepriaznivý vývoj. So svetovou štvorkou prehrala prvý set, potom vyrovnala na 1:1. V rozhodujúcom treťom sete Cibulková za stavu 2:3 a 30:40 spravila dvojchybu a stratila svoje podanie.

Zdalo sa, že favorizovaná Poľka dotiahne finále do úspešného konca. Lenže zverenka fedcupového kapitána Mateja Liptáka zabojovala. Vzápätí prelomila servis nasadenej jednotky a už zostala na víťaznej vlne až do konca setu a zápasu. Za stavu 5:4 pri svojom podaní premenila piaty mečbal.

„Obrovský rozdiel medzi Sydney a týmto zápasom spôsobil už úvodný gem, ktorý sa mi podarilo získať. Keď som si ho pripísala, pozrela som sa na môjho kouča a pomyslela som si, že ‚ideme na to, dnes to bude dobré‘. Pre mňa je tento úspech veľká vec. Agu som nikdy predtým nezdolala. Je to naozaj odolná bojovníčka a ja som si musela uhrať každučký bod. Bola som však dostatočne húževnatá fyzicky aj mentálne. Z víťazstva som veľmi šťastná,“ cituje Cibulkovú internetová stránka Tenisovej asociácie žien.

„Pri prvom mečbale som bola predsa len až príliš nervózna. Išla som si po to, ale keď som videla, že môj forhend letí kamsi preč, povedala som si ‚nie je to dobré‘. Pri každej ďalšej šanci uzavrieť zápas to však bolo z mojej strany lepšie a lepšie. Vedela som, že súperka mi to neodovzdá. Bolo mi jasné, že si to musím vybojovať sama,“ glosovala Slovenka, ktorá sa napokon presadila bekhendovým krosom po troch forhendových zlyhaniach a odvážnom drop-voleji Poľky. „Je to najkrajší pocit na svete. Ďakujem všetkým, čo pri mne stoja. Bol to psychicky aj fyzicky ťažký duel. Som rada, že som ho zvládla,“ uviedla Cibulková prostredníctvom svojej internetovej stránky.

„Dnes som zďaleka nepredvádzala môj najlepší tenis. Mám pocit, že všetko bolo pre mňa problém. Akosi mi chýbal cit pre loptičku, čo sa vlastne so mnou ťahalo celým turnajom. Súperka bola oveľa lepšie – dávala prudké a čisté rany. Hrala naozaj dobre. Neprestávala som bojovať, ale premrhala som príležitosti za stavu 4:2 v treťom sete a vypomstilo sa mi to,“ uznala Radwanská, ktorá si pokazila finálové skóre na stále pozoruhodne pozitívnych 12:5. V tejto sezóne získala primáty v spomenutom Sydney a Aucklande.

Finále turnaja WTA Bank of the West Classic v Stanforde (dotácia 795 707 USD)
D. Cibulková (3-SR) – A. Radwanská (1-Poľ) 3:6, 6:4, 6:4.

Cibulkovej tituly (3):
Moskva (Rus.) 2011 Premier tvrdý povrch v hale Kaia Kanepiová (Est.) 3:6, 7:6 (1), 7:5
Carlsbad (USA) 2012 Premier tvrdý povrch Marion Bartoliová (Fr.) 6:1, 7:5
Stanford (USA) 2013 Premier tvrdý povrch Agnieszka Radwanská (Poľ.) 3:6, 6:4, 6:4
Finále (5):
Amelia Island (USA) 2008 Tier II zelená antuka Maria Šarapovová (Rus.) 6:7 (7), 3:6
Montreal (Kan.) 2008 Tier I tvrdý povrch Dinara Safinová (Rus.) 2:6, 1:6
Linz (Rak.) 2011 International tvrdý povrch v hale Petra Kvitová (ČR) 4:6, 1:6
Barcelona (Šp.) 2012 International antuka Sara Erraniová (Tal.) 2:6, 2:6
Sydney (Aus.) 2013 Premier tvrdý povrch Agnieszka Radwanská (Poľ.) 0:6, 0:6
Triumf Dominiky Cibulkovej na turnaji v Stanforde

Triumf Dominiky Cibulkovej na turnaji v Stanforde

Fotogaléria
Dominika Cibulková s trofejou za víťazstvo na...
Dominika Cibulková v otcovom objatí po triumfe...
+2Dominika Cibulková bezprostredne po poslednej...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Stanford