Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Azarenková by sa najradšej zabila

Bola to rýchlovka. Svetová jednotka Viktoria Azarenková to chcela mať po osemfinálovej prehre s Dominikou Cibulkou (2:6, 6:7) rýchlo za sebou. Na tlačovú konferenciu prišla bleskove, už aby bola z útrob Roland Garros preč. "Najradšej by som sa zabila," expresívne povedala bieloruská tenistka. "Čo môžem urobiť? Vrátiť sa na tréningové dvorce a trénovať."

04.06.2012 04:09
Viktoria Azarenková Foto:
Frustrovaná Viktoria Azarenková a ochotný zberač s pripraveným uterákom.
debata (3)

V tábore Dominiky Cibulkovkej vládla iná nálada. „Strašne som jej to žičila, lebo viem, koľko drie, koľko tenisu dáva, a preto som túžila po tom, aby vyhrala,“ boli prvé slová mamy Kataríny po víťazstve dcéry. Pred i počas zápasu bola v napätí. Emotívne prežívala každú loptu, a keď sa miska váh nakláňala na stranu Bielorusky, ktorá v druhom sete z 2:4 otočila na 6:5, nebolo jej všetko jedno… Ale na konci bola najšťastnejšia mama na svete.

V minulosti nebol podporný tím Cibulkovej taký početný. Mama to zdôvodňuje tým, že chorvátsky tréner Željko Krajan, ktorý viedol Slovenku do apríla, bol autoritatívny kouč a snažil sa eliminovať vplyv rodičov.

„Nemal rád, keď sa do tenisu miešali rodičia. Keď sa skončila spolupráca s Krajanom, začal ju na turnaje sprevádzať otec. Tak ako v minulosti. Bývalý tréner asi nepochopil, že Dominika má rada pohodu okolo seba a tlak, ktorý na ňu kládol, jej neprospieval.“

Milan Cibulka, otec slovenskej jednotky, bývalý športovec (vodné lyžovanie), nestrácal počas celého stretnutia optimizmus. Neúnavne povzbudzoval, a keď jeho dcéra premenila v prvom sete setbal, na plné hrdlo zakričal: Janetta! Krstné meno slovenskej deblistky Husárovej sa vraj stalo od istého času bojovým pokrikom Cibulkovcov po víťazných setoch.

Otec uznal kus dobrej roboty Krajana. Aj jeho zásluhou má dnes Dominika excelentný forhend, jeden z najlepších na svete. „Rezervy boli zo stránky psychiky. Keď Krajan odišiel, my sme nastúpili do rozbehnutého vlaku. Dali sme dokopy narýchlo nový tím a je výborný. Domča má pohodu, hrá s radosťou,“ poznamenal Milan Cibulka.

Peter Miklušičák, sparingpartner a teraz aj tréner Cibulkovej mal malú dušičku za stavu 4:4 v druhom sete. „Keď vyhrala gem na 6:6, už som mal lepšie pocity. Problém bol, keď Dominika viedla 4:2 a prestala hrať aktívne. Ale k aktívnej hre sa našťastie vrátila v tajbrejku,“ do­dal.

Miklušičák natoľko verí svojej zverenke, že mu je jedno, proti komu nastúpi vo štvrťfinále: „Keď zopakuje doterajšie výkony, vyhrá nad kýmkoľvek!“

3 debata chyba