Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hantuchovej finále vôbec nevyšlo. S Kanepiovou prehrala 2:6, 1:6

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala vo finále dvojhry na turnaji v austrálskom Brisbane (Premier, dotácia 655 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) s Estónkou Kaiou Kanepiovou za 75 minút hladko 2:6, 1:6. Zápas jej vôbec nevyšiel, vynikajúco podávajúca a ofenzívne neochvejná súperka po 15 - 20 minútach ovládla dianie v Aréne Patricka Raftera a až do konca duelu jeho opraty z rúk nepustila. Využila štvrtý mečbal.

07.01.2012 12:30
Daniela Hantuchová Foto:
Sklamaná Daniela Hantuchová.
debata (3)

„Kaia hrala od prvej do poslednej lopty naozaj neuveriteľne a jednoznačne si zaslúžila titul. Dala mi veľmi málo šancí a keď nejaké maličké aj boli, zahrala eso alebo skvelý víťazný úder. Mala som pocit, že v takých tých vybiehaných úderoch bola ešte oveľa lepšia ako Kim Clijstersová – stabilnejšia, rýchlejšie to ku mne lietalo. Ťažko sa s tým dalo niečo robiť. Jediné, čo si dnes môžem vyčítať, je to, že som sa toho trochu zľakla, keď súperka začala dávať tie víťazné údery. Možno som mala zostať pri agresívnej hre napriek nevynúteným chybám. Hrala som zbytočne opatrne a to pre ňu bola voda na mlyn. Som však šťastná aj z postupu do finále. Bodaj by takýchto turnajov bola do roka aspoň desať. Bola by som spokojná. Presne som si vyrátala, že desať by matematicky malo stačiť na to, aby som sa kvalifikovala na šampionát do Istanbulu,“ povedala Daniela Hantuchová.

Daniela Hantuchová blahoželá víťazke Kaii... Foto: SITA
Kaia Kanepiová, Daniela Hantuchová Daniela Hantuchová blahoželá víťazke Kaii Kanepiovej.

Skúsená Slovenka viedla v úvodnom dejstve 2:1, ale odvtedy stratila 9 hier v rade a už nedokázala nadviazať na obraty z prvých dvoch zápasov na tomto podujatí s krajankou Dominikou Cibulkovou a Američankou Vaniou Kingovou, hoci až do konca sympaticky vzdorovala. Vo svojom 13. súboji o trofej na hlavnej profesionálnej úrovni inkasovala Hantuchová 9. prehru. Stále teda má na konte 4 primáty, naposledy sa radovala vlani vo februári v thajskej Pattayi.

Bývalá päťka hodnotenia Hantuchová si odnáša 320 bodov do počítačového poradia a šek na 57 800 USD. Kanepiovej patrí 470 bodov a 110 000 dolárov. Slovenka sa posunie z terajšej 24. na 21. pozíciu v renkingu WTA.

   

„Dnes som bola trošku unavená, chýbala mi rýchlosť z predchádzajúcich zápasov. Členok bol pomerne v poriadku, päta nie, rameno dobré. Samozrejme, ten servis ešte nie je tam, kde by som chcela. Zvažujem, či v Sydney vôbec hrať. Turnaj sa začína v nedeľu, musela by som hrať najneskôr v pondelok, čiže zajtra tam cestovať, hneď si aj ´hitnúť´. Bolo by to náročné a teraz je najmä dôležité byť ´ready´ na Melbourne. Uvidíme, ako to zvládnem. Dúfam, že sa dám nejako dokopy. Zápasy si užívam, baví ma to, ale v tomto období netreba nič prepísknuť. Po všetkých tých zraneniach som už oveľa opatrnejšia,“ skonštatovala Hantuchová.

Dvojhra – finále:
Kaia Kanepiová (Est.) – Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 6:1 za 75 minút (33, 42)

Sklamaná Daniela Hantuchová.
Šťastná Kaia Kanepiová.
+2Daniela Hantuchová blahoželá víťazke Kaii...
3 debata chyba