Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hantuchová postúpila v Pattayi do štvrťfinále

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová na štvrtý pokus zdolala japonskú veteránku Kimiko Dateovú-Krummovú. Vo štvrtkovom osemfinále na turnaji WTA Tour PTT Pattaya Open v thajskej Pattayi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch vonku) ako štvorka tohto podujatia zvíťazila nad už 40-ročnou Ázijčankou, 55. vo svetovom rebríčku, za 126 minút 7:6 (3), 6:3.

10.02.2011 13:11
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

Úvodný set trval 79 minút. Hantuchová v ňom spočiatku viedla 2:0 a mala aj brejkbal na poistenie náskoku, ale nedala. Neskôr prehrávala 2:3 po tom, ako v piatej hre nevyužila ďalšiu možnosť preraziť servis rivalky, ktorej naposledy podľahla dvakrát 5:7 v zápase o konečné 3. miesto na novembrových tzv. malých MS na indonézskom ostrove Bali. V siedmej hre zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka unikla na 4:3 a brejk aj potvrdila, ale v desiatom geme neodolala šiestej hrozbe. Navyše, nezužitkovala potom brejkbal na 6:5, ale napokon za to nepykala. V tajbrejku totiž odskočila na 3:0 s jedným minibrejkom, za stavu 5:3 si pripísala ďalší úspešný zákrok na returne a následne zakončila esom. V druhom dejstve mala Slovenka 4 brejkbaly pri skóre 1:1 a jeden v šiestej hre, ale na príjme sa presadila až v ôsmom geme. V deviatom dosiahla obrat z 0:40.

Dvadsaťsedemročná popradská rodáčka Hantuchová (32. v renkingu) si v piatkovom štvrťfinále miestnej singlovej súťaže zmeria sily s Akgulou Amanmuradovovou­ z Uzbekistanu. Už teraz má istotu 70 bodov do renkingu a šeku na 5625 dolárov. Juhoafričanku zdolala predvlani v Soule 6:1, 6:1, Uzbečku už pred piatimi rokmi na grandslamovej úrovni v Melbourne 6:4, 6:1. Na semifinále sa papierovo podľa nasadenia črtá Hantuchovej súboj s Ruskou Verou Zvonarevovou, jednotkou „pavúka“, trojkou hodnotenia WTA a víťazkou predchádzajúcich dvoch ročníkov tohto turnaja.

Bývalá päťka počítačového poradia Hantuchová najmä vinou zranenia ľavej achilovky z konca zimného prípravného obdobia prehrala oba svoje zápasy počas januárového austrálskeho turné. Dvakrát neuspela aj vo víkendovom bratislavskom fedcupovom derby s Češkami. Na 1. kolo V Pattayi proti Japonke Kurumi Narovej nastúpila len približne 48 hodín po nedeľňajšom nezdare proti novej členke Top 20 Petre Kvitovej.

Hantuchová štartuje na tomto turnaji prvý raz v kariére. V Pattayi v sezónach 1997 a 2003 získala trofej terajšia vedúca fedcupového tímu SR Henrieta Nagyová, v druhom prípade zásluhou finálového víťazstva 6:4, 6:2 nad krajankou Ľubomírou Kurhajcovou.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Daniela Hantuchová (SR-4) – Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) 7:6 (3), 6:3 za 126 minút

debata chyba