Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hantuchová prehrala v 3,5-hodinovom maratóne s Ruskou Kulikovovou

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako dvadsiata ôsma prehrala v stretnutí 1. kola Australian Open s Ruskou Reginou Kulikovovou po viac ako 3,5-hodinovej obrovskej dráme tesne 6:7 (3), 6:3, 7:9.

17.01.2011 08:12
Daniela Hantuchová Foto:
Daniela Hantuchová.
debata

V rozhodujúcom sete pritom 27-ročná popradská rodáčka viedla na dvorci v Aréne Margaret Courtovej veľmi sľubne 4:1 s jedným brejkom, napokon jej to však nestačilo. Pri skóre 4:5 na príjme proti vyradeniu nestratila ani fiftín, ale potom v 15. geme ako podávajúca znova neodolala a tentoraz už nezvládla záchranu.

Miestna semifinalistka zo sezóny 2008 Hantuchová, momentálne 31. vo svetovom rebríčku, si mohla v 2. kole zmerať sily s papierovo nie príliš silnou Juhoafričankou Chanelle Scheepersovou (107.), ktorú predvlani v Soule zdolala dvakrát 6:1.

Premožiteľka Daniely Hantuchovej, Ruska Regina... Foto: SITA
Regina Kulikovová Premožiteľka Daniely Hantuchovej, Ruska Regina Kulikovová.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Hantuchová si odnáša 5 bodov do renkingu a šeku na 20 000 AUD. Čerstvý neúspech znamená, že k 31. januáru stratí post národnej jednotky, ktorou sa vďaka zvládnutiu pondelňajšieho 1. kola stane Dominika Cibulková.

Ako je známe, prípravu bývalej päťky počítačového poradia Hantuchovej značne narušilo zranenie ľavej achilovky z vianočného obdobia. Nútene odriekla štart v Brisbane a potom prehrala v 1. kole v Sydney so španielskou ľaváčkou Maríou José Martínezovou-Sánchezovou. Vlani sa na Grand Slame Ázie a Pacifiku lúčila v 3. kole, keď nestačila na neskoršiu semifinalistku Na Li z Číny.

Dvojhra žien – 1. kolo:
Regina Kulikovová (Rus.) – Daniela Hantuchová (SR-28) 7:6 (3), 3:6, 9:7 za 219 minút

debata chyba