Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cibulková postúpila v Sydney do osemfinále, Hantuchová skončila

Z dvojice slovenských tenistiek, ktoré sa predstavili v pondelkových zápasoch 1. kola dvojhry na turnaji WTA v Sydney (Aus.), uspela iba Dominika Cibulková. V súboji nenasadených hráčok si 21-ročná Slovenka poradila s o dva roky staršou Ruskou Mariou Kirilenkovou za 110 minút 6:3, 6:3.

10.01.2011 08:09
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Štvrťfinalistka nedávneho turnaj v Brisbane Cibulková sa prebojovala do osemfinále, kde si zmeria sily s aktuálnou svetovou jednotkou Caroline Wozniackou z Dánska. Má proti nej negatívnu bilanciu 1:5. Slovenka obhajuje v Sydney štvrťfinále z vlaňajška.

„Určite môžem povedať, že to bol dnes z mojej strany dobrý výkon. Robila som dobrý tlak na súperku, hnala som ju po kurte. Ona sa síce snažila slajzovať, ale v podstate nemala proti mojej hre žiadnu zbraň. A keď som aj trošku poľavila, zavolala som si trénera Željka na kurt a on mi len vravel, aby som hrala tak ako dovtedy – koncentrovane a nátlakovo,“ povedala Cibulková.

Nedarilo sa Daniele Hantuchovej. Súčasná slovenská jednotka nestačila v súboji 1. kola na španielsku ľaváčku Maríu José Martínezovú-Sánchezovú a podľahla jej za 82 minút 2:6, 4:6. Pre Hantuchovú, ktorá pre zranenie achilovky nútene vynechala minulotýždňový turnaj v Brisbane, to bolo úvodné stretnutie v novej tenisovej sezóne. V druhom sete sa síce dotiahla z 2:4 na 4:4, ale záver bol opäť v réžii španielskej hráčky.

Turnaj Medibank International v Sydney je pre mužov aj ženy bezprostrednou prípravou na úvodný grandslamový turnaj roka Australian Open, ktorý sa v Melbourne začne v pondelok 17. januára.

Dvojhra – 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR) – Maria Kirilenková (Rus.) 6:3, 6:3
María José Martínezová-Sánchezová (Šp.) – Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 6:4

debata chyba