Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hantuchová v Monterrey nevyhrala, titul má Pavľučenková

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA v Monterrey (Mex.) s trojkou tohto podujatia, Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou, za 101 minút 6:1, 1:6, 0:6. Šampiónka vyvážila sedem dvojchýb šiestimi esami. Po svojom platnom prvom servise si pripísala 30 z 36 takto rozohraných fiftínov.

08.03.2010 07:31
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

 „Dnešná prehra ma mrzí, ale celkovo mám za sebou vydarený turnaj a dobré zápasy. Bola to skvelá príprava na Indian Wells a dúfam, že sa mi na mojom obľúbenom podujatí v Californii bude dariť,“ povedala dvojka turnaja Hantuchová počas slávnostného ceremoniálu.

Osemnásťročná Pavľučenkovová, 28. vo svetovom rebríčku, hneď pri svojom premiérovom prieniku do rozhodujúceho duelu na hlavnej profesionálnej úrovni získala trofej. O osem rokov staršej Hantuchovej (24.) zostávajú na konte tri tituly aj po jubilejnom 10. štarte vo finále. Naposledy sa radovala v októbri 2007 v Linzi, odvtedy sa do finále prebojovala až teraz. Medzičasom trikrát ťahala za kratší koniec v semifinále (Australian Open 2008, Bali 2008, Varšava 2009).

V semifinále v areáli Sierra Madre Tennis Club Hantuchová v sobotu prekonala krajanku Dominiku Cibulkovú. Ruska pre dážď absolvovala odložené semifinále až v nedeľu, premohla v ňom – takisto v troch setoch – Lotyšku Anastasiu Sevastovovú. Dovedna v tento deň pobudla na kurte 205 minút. Hantuchovú zdolala aj 17. februára v osemfinále v Dubaji, vtedy 6:3, 6:4. V sezóne 2007 Pavľučenkovová proti nej uhrala vo Wimbledone jediný gem, mala však len 15 rokov.

Pre juniorskú majsterku sveta Medzinárodnej tenisovej federácie za rok 2006 Pavľučenkovovú bolo doterajším maximom semifinále v spomenutom Indian Wells 2009. Bratom Alexandrom po odchode z parížskej Akadémie Patricka Mouratoglouho pripravovaná držiteľka 5 primátov kategórie ITF (vrátane bratislavského Ritro Slovak Open 2008) sa prvý raz posunie do Top 25 renkingu, dosiaľ nebola nad 27. miestom.

Hantuchová si odniesla 200 bodov do počítačového poradia a šek na 19.000 USD, Pavľučenkovovej patrí 280 bodov a 37.000 dolárov. Triumfom s hodnotou International si vzhľadom na rebríčkové postavenie takmer nepochybne zabezpečila právo štartu na koncoročných tzv. malých MS, teda podujatí Tournament of Champions na indonézskom ostrove Bali.

Dvojhra – finále:

Anastasia Pavľučenkovová (3-Rus.) – Daniela Hantuchová (2-SR) 1:6, 6:1, 6:0

debata chyba