Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dominika hokejistom nestačí, ale snaží sa ako blázon

Na každý tréning príde s úsmevom, to je základ úspechu, tvrdí o Dominike Cibulkovej jeden z dvoch mužov, ktorí stoja v pozadí jej úspechov. Kondičný tréner Maroš Molnár sa stará najmä o fyzickú prípravu slovenskej tenisovej jednotky, ale radí jej aj s jedálničkom. "Hneď som na nej videl, že je dríč. Neznepokojilo ma, že má zlé pohybové návyky. Fučala, fučala, zdalo sa, že beží veľmi rýchlo, ale pohľad na stopky bol alarmujúci," zaspomínal si na začiatky spolupráce Molnár.

04.06.2009 10:25
Dominika Cibulková Foto:
Zo súkromného albumu. Dominika Cibulková so svojim tenisovým vzorom, Belgičankou Kim Clijstersovou.
debata

„Nepamätám sa, že by som ju musel na tréningu k niečomu prehovárať. Všetko si odmaká. Občas však zabúda na strečing. Dve hodiny tvrdo odtrénuje, ale potom už ju zaujíma telefón a také tie ženské veci. Priznala sa, že aj na jar v Amerike strečing zanedbala a potom si natiahla triesla.“

S Molnárom v týchto dňoch zaberá ma Orave partia hokejistov, v ktorej nechýba Ľubomír Višňovský, Peter Podhradský, či Miroslav Lažo. Na spoločné sústredenia s hokejistami, či basketbalistom Radom Rančíkom chodí aj Dominika Cibulková. Tromfne v niečom chlapov? „To je nereálne. Žena bude v merateľných cvičeniach vždy za mužom. Súťaženie s mužmi ju však veľmi motivuje. Snaží sa ako blázon, aby sa im priblížila. A chalani sa zasa neulievajú, lebo keby ich zdolala baba, bola by to veľká hanba a ešte by museli čosi aj zaplatiť,“ dodal s úsmevom kondičný tréner.

Maroš Molnár, Dominika Cibulková
Maroš Molnár, Dominika Cibulková Maroš Molnár, Dominika Cibulková

Molnár je denne v kontakte s Cibulkovej tenisovým koučom Vladimírom Pláteníkom, spoluprácu si pochvaľuje. ,,Dôverujeme si, môžeme sa na seba stopercentne spoľahnúť. Nemieša sa mi do práce a ja sa zasa do jeho."

Kondičný tréner zvykne tenistke radiť aj v tom, čo by mala jesť a čo nie. „Nie som žiadny dietológ, ale Dominika má podobne ako Filip Šebo či Ľubo Višňovský nižšiu postavu a kilo či dve navyše sa na nej hneď prejaví.“

Ako vyzerá Molnárov návrh jedálnička pred semifinálovým súbojom proti Dinare Safinovej? ,,Na raňajky potraviny bohaté na uhľohydráty, ovsené vločky, na obed cestoviny, trochu olivového oleja, kuracieho mäsa, ryža, pred zápasom banán. A po celý deň veľa vody."

Na sebe neznášam zbrklosť, píše Cibulková

Vidíte ju, ako na dvorci udiera do loptičky. A teraz na Roland Garros valcuje súperky. Skúste si ju však predstaviť v súkromí. Aká je? Čo má rada?

„Mojou silnou vlastnosťou je bojovnosť a húževnatosť. Zvláštne znamenie je, že som plná energie,“ charakterizuje sa Dominika Cibulková na svojej osobnej internetovej stránke. ,,Na sebe neznášam zbrklosť. A na iných? Negatívnu energiu." Dvadsaťročná rodáčka z Bratislavy si na webe vyplnila dotazník. Prezrádza v ňom aj milé drobnosti.

Slabosť: kabelky. Záľuby: nakupovanie. V odpovediach miestami cítiť dievčenskosť. „Leňošenie? Mááám rada,“ píše. ,,A mám rada ľudí, ktorí nieriešia," oznamuje. Pohodovosť je zasa vlastnosť, ktorú na sebe najviac oceňuje.

Malá Dominika Cibulková so šlabikárom.
Dominika Cibulková Malá Dominika Cibulková so šlabikárom.

Cibulkovej tenisovým vzorom je Kim Clijstersová. V kolonke obľúbená osobnosť uvádza: môj kondičný tréner Grco (Maroš Molnár). Z herečiek sa jej páči Jessica Alba, v hudbe vyzdvihuje Rytmusa. Za najpríťažlivejší film označuje Forresta Gumpa, medzi knihami vedie Harry Potter.

Rada lyžuje, jej domácim miláčikom je yorkshirský teriér Pupi. Obľubuje bryndzové halušky, medzi nápojmi je na prvom mieste kofola. A najkrajšia farba? Zlatá. Jej najobľúbenejší turnaj je US Open. Ale veľký výsledok uhrala na inom grandslamovom turnaji. V ostatných dňoch prerazila na Roland Garros. Upútala v Paríži. A to je zasa mesto, ktoré má najradšej.

Jednu kolonku si na webe musí prepísať. Za svoj najväčší úspech označila víťazstvo na turnaji Ritro Slovak Open 2006. To už neplatí.

debata chyba