Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fedcupový tím povedie tréner Mihal

Novým kapitánom slovenského fedcupového tímu sa stal Mojmír Mihal. Skúsený tréner, ktorý v nedávnej minulosti úspešne viedol Dominika Hrbatého, vystrieda vo funkcii doterajšieho kapitána Mariána Vajdu.

05.11.2005 12:49
debata

Tomu výkonný výbor Slovenského tenisového zväzu (STZ) nepredĺžil zmluvu. Mihala uvedú do funkcie 1. januára 2006 a jeho kontrakt bude platiť jeden rok. „Mojmír Mihal je jedným z najskúsenejších slovenských trénerov a vôbec jednou z najväčších autorít v našom tenise,“ uviedol na margo zmeny na fedcupovej lavičke generálny sekretár STZ Igor Moška.

Ako je známe, Vajda v tomto roku zaznamenal so slovenským tímom v Pohári federácie dva neúspechy. Jeho tím najprv v zápase II. svetovej skupiny vo Švajčiarsku podľahol domácemu výberu 2:3 a neskôr prehral aj súboj o záchranu v Thajsku 1:4, čo znamenalo zostup Slovenska do regionálnej euroafrickej zóny.

„Športový neúspech – to bola jediná a hlavná výhrada voči kapitánovi Vajdovi. S tímom sa mu nepodarilo udržať účasť vo svetovej skupine, preto sme s ním nepredĺžili zmluvu,“ doplnil Igor Moška.

debata chyba