Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kukučka o skvelých druhých polčasoch: Súperov sme si oťukávali, a potom ich oťukali

Slovensko uspelo na svetovom šampionáte aj vďaka výborným výkonom strednej spojky Petrovi Kukučkovi. Rodák z Bojníc dirigoval hru nováčika svetového šampionátu a v rozhodujúcom dueli základnej A-skupiny proti Rumunsku strelil 8 gólov, čím položil základ triumfu 28:23.

31.01.2009 10:54
Peter Kukučka Foto:
Peter Kukučka.
debata

Šampionát sa skončil pre Slovensko úspešne. Dostali ste sa do najlepšej desiatky sveta, spokojnosť je teda asi maximálna.
Máte pravdu. Je to krásne umiestnenie. Som veľmi šťastný a spokojný s našou hrou a umiestnením.

Ak by vám pred turnajom niekto povedal, že sa to skončí tak dobre, verili by ste mu?
Kebyže si vyratúvavam zápasy, tak možno aj áno, ale skôr by som bol skeptický. Príjemne sme prekvapili svet a aj samých seba.

Ste spokojný aj s osobnými výkonmi?
Myslím si, že som nesklamal, takže áno.

Okrem výsledkov tešil aj pohľad na hru slovenského mužstva. Kedy ste si uvedomili, že máte na to hrať špičkovú hádzanú s elitnými mužstvami sveta. Už po dôležitom prvom zápase s Argentínou (22:20) alebo až po senzačnej remíze s Maďarskom (24:24)?
Duel s Maďarmi nám ukázal, že vieme zahrať parádne v druhom polčase, čo sme potvrdili aj v kľúčovom stretnutí s Rumunskom.

V čom podľa vás tkvela famózna hra v druhých polčasoch a prečo boli tie prvé poslabšie?
Najskôr sme sa so súpermi akoby len oťukávali. Sponzávali sme silu protivníka a jeho slabé stránky. Po prestávke sme potom poznatky uplatňovali v hre a využívali, čo sa asi najviac ukázalo v zápase s Rumunmi, ktorých sme po zmene strán prakticky k ničomu nepustili.

Na turnaji ste, až na posledný zápas s Nórskom, nesklamali v ani jednom stretnutí, práve naopak. Ocenili vaše výkony aj hráči súperových tímov?
Všetci z nás boli zaskočení. Predsa len, boli sme nováčikom MS. Vo viacerých reprezentáciách hrajú moji terajší alebo bývalí spoluhráči, tak sme si mali vždy čo povedať.

Čo bol pre vás najväčší zážitok turnaja?
Zápas s domácim Chorvátskom. Pred takým publikom (15-tisíc divákov) som ešte nehral, nepočuli sme sa ani na dva metre. Veľké haly sú aj v nemeckej bundeslige, no tam bolo maximum na zápase 12-tisíc divákov.

A najhorší?
Rozhodne nepríjemné boli problémy vo vnútri tímu, keď odstúpil tréner.

Zoltán Heister sa najskôr vzdal funkcie, no potom sa na lavičku vrátil. Prijali by ste jeho comeback natrvalo alebo si želáte nového trénera?
Ja nemám problémy so žiadnym trénerom. Nebránil by som sa ale príchodu trénera zo zahraničia alebo angažovaniu niektorého z bývalých vynikajúcich slovenských hráčov. Osobností máme dosť, tak uvidíme. Len ho bude treba vedieť zaplatiť (smiech).

O sedem týždňov vás čaká dôležitý zápas v kvalifikácii o postup na ME proti Fínsku. Ako vidíte šance a silu Slovenska do budúcnosti?
Po práve skončenom turnaji sme nazbierali množstvo cenných skúseností. Bude len na nás, či sa nám ich podarí zužitkovať. Škoda, že sme zakopli v Grécku, no ešte nič nie je stratené a pokúsime sa o postup zabojovať.

debata chyba