Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie každý sa dostane až na vrchol sveta. Nemka sa po rokoch plných sklamania rozlúčila s lyžovaním

Po nedávnych odchodoch v rakúskom tíme sa so svetom športového lyžovania rozlúčili aj dve Nemky. Po Andrei Filserovej končí aj 25-ročná Katrin Hirtl-Stangaßingerová.

18.04.2024 21:27
Katrin Hirtl-Stanggaßingerová Foto:
Katrin Hirtl-Stanggaßingerová
debata

"Je čas sa rozlúčiť,“ začala svoj emotívny rozlúčkový príspevok na instagrame. "Posledných pár rokov nebolo ľahkých a musela som sa vysporiadať s množstvom sklamaní.

Žiaľ, nie každý sa môže dostať až na vrchol sveta a korunovať svoju kariéru medailami na majstrovstvách sveta či dokonca na olympijských hrách."

Napriek tomu sa špecialistka na rýchlostné disciplíny, ktorá nazbierala 43 štartov vo Svetovom pohári, poďakovala za „vzrušujúcu životnú etapu“.

Elisa Mörzingerová, Chiara Mairová Čítajte viac Vyhasnutý oheň, posunuté krčné stavce. S lyžiarskym svetom sa rozlúčili ďalšie dve špecialistky

„Moje hobby a môj detský sen som dokázala premeniť na kariéru a s podporou DSV a Spolkovej polície som sa mohla desať rokov venovať profesionálnemu športu,“ dodala na záver.

Hirtl-Stangaßingerová absolvovala svoje prvé preteky vo veku 16 rokov, o dva roky neskôr nasledoval debut vo Svetovom pohári v Söldene.

Medzi jej úspechy patria dve medaily na Zimných olympijských hrách mládeže 2016 v Lillehammeri a medaila na juniorských majstrovstvách sveta v Soči 2016.

Na konci sezóny 2015/2016 sa stala majsterkou Nemecka v obrovskom slalome. V minulej sezóne sa na podujatiach Svetového pohára ani raz neumiestnila v prvej tridsiatke.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
debata chyba
Viac na túto tému: #koniec kariéry #lyžovanie #svetový pohár #Katrin Hirtl-Stanggaßingerová