Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Desivé pády pri letoch na lyžiach v Planici. Pretekári si za to môžu sami, prekvapil šéf podujatia

Drsné pády skokanov na lyžiach sprevádzali záver finále Svetového pohára v slovinskej Planici. Silný vietor a ťažké podmienky v dopadovej časti mamutieho mostíku Letalnica si vyberali svoju daň.

24.03.2024 08:31
Timi Zajc Foto:
Slovinský skokan Timi Zajc sa pri páde po lete dlhom 242,5 metra zranil.
debata

Od štvrtka boli diváci svedkami siedmych pádov a niektoré z nich sa skončili nepríjemným zranením. S kontroverzným vysvetlením smerom k narastajúcemu počtu pádov prišiel riaditeľ pretekov Sandro Pertile.

V sobotu neustal dopad Decker Dean, Giovanni Bresadola a potom aj domáci majster sveta z veľkého mostíku Timi Zajc, ktorý spadol po lete dlhom 242,5 metra.

„Toto už začína byť veľmi desivé,“ zhrozil sa po Zajcovom páde expert televízie Viaplay Petter Tenstad. Slovinec sa bezprostredne po páde zvíjal v bolestiach, ale nakoniec vyviazol len s doráňanou rukou.

Pád Slovinca Timiho Zajca.

Horšie skončil Talian Bresadola, ktorý si roztrhol väzy v kolene. Podobne dopadol v štvrtkovej kvalifikácii aj Fín Eetu Nousiainen.

Riaditeľ pretekov Pertile síce uznal, že za pády čiastočne môže veterné počasie a neuspokojivé prírodné podmienky, ktoré by umožnili dostatočne kvalitne upraviť dopadovú plochu. Zároveň však dodal, že si za pády môžu pretekári sami.

Lara Gutová-Behramiová Čítajte viac Už to nechcem! Nečakané oznámenie Gutovej-Behramiovej, naznačila koniec kariéry

„Pri letoch majú príliš nebezpečné vybavenie. Majú lyže, ktoré sú stále ľahšie a ľahšie. Je to vybavenie stále viac vhodné pre lety, ale už nie pre lyžovanie. A potom je tu ich správanie pred dopadom, chcú let za každú cenu pretiahnuť čo najďalej,“ cituje šéfa závodu poľský server sport.pl.

Sobotňajší skrátený závod v letoch družstiev napokon vyhrali Rakúšania. Druhí boli napriek pádu Zajca domáci Slovinci, tretie skončilo Nórsko.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
debata chyba
Viac na túto tému: #lety na lyžiach #Planica