Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Okradli nás Rusi, zápas bol kúpený! Legendárny tréner obvinil CSKA Moskva z korupcie

Bývalý hlavný tréner francúzskeho AJ Auxerre Guy Roux v rozhovore pre Le Figaro uviedol, že tím rozhodcov, ktorý viedol štvrťfinále Pohára UEFA medzi Auxerre a CSKA Moskva v sezóne 2004/05 mohol byť podplatený.

26.04.2024 21:55
Guy Roux Foto:
Guy Roux doviedol Auxerre k majstrovskému titulu a štyrom víťazstvám vo Francúzskom pohári.
debata (3)

Prvý štvrťfinálový zápas sa odohral v Moskve 7. apríla 2005 a skončil sa jasným víťazstvom domáceho CSKA 4:0. V odvete o sedem dní neskôr dosiahlo Auxerre víťazstvo 2:0. Hlavným rozhodcom odvetného stretnutia bol Nemec Wolfgang Stark.

„Vo štvrťfinále Pohára UEFA nás okradli Rusi z CSKA. Rozhodca bol kúpený,“ povedal pre Le Figaro dnes už 85-ročný Roux.

František Straka Čítajte viac Tréner, vy nás naozaj opustíte? V Michalovciach bijú na poplach, v českých médiách sa píše, že Straku chce silná africká reprezentácia

„Po prvom zápase som začal byť podozrievavý a požiadal som chlapíka z nášho tímu, aby išiel počas zápasu prehľadať tašky rozhodcov,“ spomína tréner na dôchodku. Roux uviedol, že tímový kolega sa vrátil celý bledý a povedal: „Sú tam nádherné hodinky s rubínmi. Mal som desať minút na správne rozhodnutie,“ skonštatoval Roux.

Prezradil, že pol roka pred spomínaným zápasom sa rozhodol, že v Auxerre ukončí svoji desaťročia trvajúce pôsobenie, ale nikto o tom nevedel. „Hovorím si, ak sa rozhodnem ísť na políciu a úrady, vyhodia štyroch nemeckých rozhodcov a vinníkom škandálu sa stanem ja. Neurobil som správne rozhodnutie, nič som nepovedal,“ priznal Roux.

Matej Hradecký Čítajte viac U nás doma bola slovenčina povinnosť, vraví skalický Suomi so slávnym priezviskom. Babky sa z nás smejú, že hovoríme ako Maďari

V spomínanej sezóne 2004/2005 sa napokon víťazom Pohára UEFA stal práve ruský tím CSKA Moskva. Vo finále zvíťazil nad portugalským Sportingom Lisabon 3:1.

Guy Roux viedol Auxerre viac ako 40 rokov, pod jeho vedením sa klub stal majstrom Francúzska a štyrikrát vyhral Francúzsky pohár.

Tradiční Česi, experimenty veľmocí. Dresy na ME Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Už o dva mesiace to vypukne. Na nemeckých...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #CSKA Moskva #Guy Roux #AJ Auxerre