Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černák zrejme na MS nepríde. Tampa má totiž formu ako hrom

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili nad Bostonom 3:1 v nočnom zápase NHL a upevnili si pozíciu na prvom mieste v boji o prvú voľnú kartu vo Východnej konferencii.

28.03.2024 07:33
Erik Černák Foto:
Erik Černák.
debata (1)

Bolo to pre nich siedme víťazstvo z uplynulých ôsmich duelov. Bruins si mohli zaistiť play off, ak by v tomto zápase získali aspoň bod. Obranca Erik Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici s Mathewom Dumbom a do kanadského bodovania sa nezapísal, na ľade strávil 20:24 minúty.

Útočník Nikita Kučerov uzavrel skóre gólom do práznej bránky, ktorý pre neho znamenal 124. bod v prebiehajúcej sezóne. Vďaka tomu sa vrátil na priebežné prvé miesto kanadského bodovania súťaže s tesným náskokom na Nathana MacKinnona z Colorada.

Útočník Nick Paul odohral svoj 400. zápas v NHL a v 11. minúte asistoval pri úvodnom góle domácich z hokejky Mitchella Chaffeea. Do zostavy Tampy sa po jednozápasovej absencii vrátili obranca Viktor Hedman a útočník Brayden Point, ktorý sa na triumfe podieľal svojím 42. gólom v sezóne.

Útočník Tampy Steven Stamkos bol proti Bostonu blízko k spečateniu svojej deviatej sezóny s minimálne 30 gólmi. Jeho presný zásah zo 47. minúty však neplatil po tom, čo hostia uspeli s trénerskou výzvou, ktorá odhalila postavenie mimo hry.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Na Slafkovského som kričal, že je úbožiak. Nechápal som, čím ho doma kŕmia. Slovanské korene zaprel, bude z neho superhviezda

Lightning sú za uplynulých 10 zápasov najlepší tím Východnej konferencie, keď získali 17 bodov. V marci nebodovali iba v jednom z 10 stretnutí. Na pozícii prvej voľnej karty majú pred druhým Washingtonom 6-bodový náskok, Detroit, ktorý je prvý „pod čiarou,“ zaostáva o osem.

Blesky majú zároveň reálnu šancu prebojovať sa do vyraďovacej časti cez umiestnenie v divízii, v Atlantickej majú priebežne trojbodové manko na Toronto.

Hráči Bostonu nevyužili príležitosť dostať sa na prvé miesto priebežného poradia celej súťaže i Východnej konferencie. Prehrali tretí z uplynulých štyroch duelov, no naďalej sú s 99 bodmi na vrchných priečkach konferencie s prakticky istou účasťou v play off.

V súboji tímov bez reálnej šance na účasť vo vyraďovacej časti zvíťazili hráči Ottawy na ľade Buffala 6:2. Presvedčivý výsledok dosiahli najmä vďaka výbornej prvej tretine, v ktorej si už v 9. minúte vypracovali štvorgólový náskok a prezentovali sa v nej takmer 28-percentnou úspešnosťou streľby.

Šimon Nemec Čítajte viac Budúci hviezdni obrancovia NHL, v top 7 je aj Slovák. Ako opísali schopnosti Šimona Nemca?

Brankár domácich Ukko-Pekka Luukkonen inkasoval z 9 striel 4 góly a následne uvoľnil miesto Devonovi Levimu. Na víťazstve „senátorov“ sa najvýraznejšou mierou podieľal útočník Shane Pinto, ktorý nazbieral štyri kanadské body za gól a tri asistencie.

Ottawa, ktorá stráca na druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii 15 bodov, zvíťazila v treťom zápase po sebe a na klziskách súperov triumfovala vo štvrtom z uplynulých piatich duelov.

Manko Buffala na Washington, ktorý priebežne drží pozíciu druhej voľnej karty, je 8-bodové, Sabres však odohrali o dva zápasy viac než Capitals a do konca základnej časti ich čaká už iba deväť duelov.

NHL – výsledky
Buffalo – Ottawa 2:6, Tampa Bay – Boston 3:1

Z chlapca je mladý muž. Pikošky o J. Slafkovskom Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Koncom týždňa ho čaká životný prestup. Z...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák