Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi chystajú na MS v hokeji novinku. Slovenskí fanúšikovia v Ostrave uvidia svetový unikát

Mesiac a pol zostáva do začiatku MS v hokeji, ktoré sa budú od 10. do 26. mája konať v Prahe a Ostrave. A nakoľko extraligovým Vítkoviciam sa už sezóny skončila, mohli sa prípravy ich domovskom stánku Ostravar Aréne rozbehnúť naplno.

27.03.2024 12:19
Ostravar Arena Foto:
Ostravar Arena sa stane na takmer dva týždne domovom slovenskej hokejovej reprezentácie a fanúšikov spod Tatier.
debata

Nový bude ľad aj mantinely, organizátori chystajú aj jednu úplnú novinku. Tou bude zavesená plošina pre televízne štúdiá.

„Bude to svetový unikát, ktorý ešte nikdy nikto neskúsil,“ cituje sport.cz člena organizačného tímu ostravskej časti MS Štěpán Sedláček.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Famózny Slafkovský, bod ho katapultoval do histórie. Lepšieho juniora slávny Montreal ešte nemal

„Dlho sme premýšľali nad tým, kam umiestnime štúdiá pre televíznych moderátorov, aby sme neobsadili celú jednu tribúnu. Vymysleli sme plošinu, ktorá bude zavesená nad tribúnou za bránou. Ušetríme tým mnoho miest pre divákov,“ priblížil Sedláček nápad na štvortonový kolos s rozmermi 20×5,5 metra, ktorý bude visieť zo stropu haly.

Do Ostravy zamieria početné televízne aj novinárske štáby z dôvodu účasti slovenského, poľské a lotyšského tímu. Podľa organizátorov ich bude dokonca viac, ako v Prahe. „Celkovo je akreditovaných 800 píšucich a vyše 400 rozhlasových a televíznych novinárov. Z toho väčšia polovica bude v Ostrave,“ upresnil Sedláček.

Jakub Hoferica Čítajte viac A neprekážalo by vám, keby s vami býval jeden mladý Kanaďan? Keď som počul meno, vedel som, koľká bije

Ešte väčší nápor však budú predstavovať fanúšikova. Tí sa okrem hokeja a programu v hale môžu tešiť aj na tradičnú Fanzónu, ktorá bude umiestnená na dvoch parkoviskách v blízkosti štadióna. „Začneme ju stavať 30. apríla a v piatok 10. mája o 14. hodine ju otvoríme,“ uviedla Renata Mecová z organizačného výboru šampionátu.

A naznačila, na čo sa fanúšikovia môžu tešiť. „Uvidia zápasy, ktoré sa práve budú hrať v Prahe, môžu navštíviť prezentáciu partnerov, súťažiť a prísť na autogramiády. Užiť si ale budú môcť aj kultúrny program, ktorý smerujeme okrem českých predovšetkým k poľským a slovenským fanúšikom,“ povedala Mecová.

Z chlapca je mladý muž. Pikošky o J. Slafkovskom Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Koncom týždňa ho čaká životný prestup. Z...
debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2024 #Ostravar Aréna