Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po prvej tretine prehrávala už 0:3, senzačný obrat Nitry. Michalovce sú tretím semifinalistom

Hokejisti Michaloviec sa po Košiciach a Spišskej Novej Vsi stali tretím semifinalistom play off extraligy. V piatom štvrťfinále zdolali doma Zvolen 3:1 a sériu ovládli 4:2. O parádny obrat sa v Poprade postarali hráči Nitry. Po prvej tretine prehrávali už 0:3, no štyrmi gólmi v záverečnej časti výsledok otočili a vyhrali 4:3. V sérii sa ujali vedenia 3:2 a vybojovali si postupový mečbal.

27.03.2024 20:25 , aktualizované: 20:38
SR TEL hokej extraliga štvrťfinále Poprad Nitra... Foto: ,
Radosť hokejistov Nitra po nevídanom obrate a dôležitom víťazstve v sérii s Popradom.
debata (5)

O svojom postupe tak môžu „corgoni“ rozhodnúť už v piatok o 18.00 h, keď je v Nitre na programe šiesty zápas. „Kamzíkom“ vyšiel úvod a už po 29 sekundách Coulter prekonal Kašíka. V polovici prvej časti predviedol individuálnu akciu Svedberg a zvýšil na 2:0.

Domáci ešte pred prestávkou upravili na trojgólový rozdiel, keď sa druhýkrát v stretnutí presadil Coulter. Hostia urobili pred začiatkom prostrednej časti zmenu v bránkovisku, Aittokallio nahradil Kašíka.

Nitra znížila v 43. minúte zásluhou Hrnku a potom po koncovkách Mezeia a Bučeka dokázala vyrovnať a výrazne sa vrátila do hry o víťazstvo v piatom zápase. Dokonalý obrat potom zariadil v závere svojím druhým gólom Buček.

štvrťfinále play off Tipos extraligy – piaty zápas /na 4 víťazstvá/:
HK Poprad – HK Nitra 3:4 (3:0, 0:0, 0:4)
Góly: 1. Coulter (Kukuča, Dmowski), 10. Svedberg (Bjalončík), 18. Coulter (Záborský, Cardwell) – 43. Hrnka (Cotton, Okoličány), 51. Mezei (Cotton), 53. Buček (Gill, Kousa), 58. Buček (Gill, Kousa). Rozhodovali: Baluška, Goga – Kacej, Gegáň, vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše: Bačo (Nitra) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3377 divákov.
Poprad: Belányi – Cardwell, Betker, Brincko, Svedberg, D. Brejčák, J. Brejčák, Turan – Kukuča, Coulter, Dmowski – Bates, Bjalončík, Záborský – Svitana, Jendek, Peresunko – Mlynarovič, Suchý, Šotek – Bodnár
Nitra: Kašík (21. Aittokallio) – Cotton, Mezei, Bača, Kousa, Stacha, Vitaloš, Fatul – Bajtek, Gill, Buček – Newell, Bubela, Jackson – Lacka, Čederle, Okoličány – Bačo, Hrnka, Pobežal

Michalovce postup kontrolovali, dvojgólový Kabáč

Hokejisti Michaloviec sa meno svojho semifinálového súpera sa dozvedia po ukončení série Poprad – Nitra. Zvolenčania si nezopakujú finálovú účasť z uplynulej sezóny a v semifinále budú chýbať prvýkrát od roku 2017.

Lepší štart do piateho zápasu mali hostia, ktorí viedli už od 3. minúty, keď brankára Škorváneka prekonal Šiška – 0:1. Zvolenčania si v prvej časti vypracovali aj niekoľko ďalších príležitostí na zvýšenie náskoku, no napokon oň prišli 6 sekúnd pred prvou prestávkou.

Domáci útočník Kabáč nahodil puk spoza zvolenskej bránky na brankára Kupského a ten si ho zrazil do bránky – 1:1. Domácim vyšiel nielen záver prvej časti, ale aj úvod druhej, keď sa druhýkrát v zápase presadil Kabáč, ktorý tečoval strelu Bindulisa – 2:1.

12. Žigmund Pálffy Čítajte viac Chcel pneumatiky, kúpil hneď celé auto. Pálffy perlil u Valábika s Gáboríkom: Má niekto také príbehy?

V 28. minúte sa domáci dostali k 18-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ale Zvolenčania zvládli oslabenie. Domáci si v tretej tretine postrážili tesný náskok aj vďaka viacerým úspešným zákrokom brankára Škorváneka.

Zvolenčanom sa nepodarilo vyrovnať ani počas hry bez brankára v závere zápasu. Naopak, obranca Bodák strelou do prázdnej bránky uzavrel skóre zápasu.

štvrťfinále play off Tipos extraligy – piaty zápas /na 4 víťazstvá/:
HK Dukla Ingema Michalovce – HKM Zvolen 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Góly: 20. Kabáč (Suja, Buc), 21. Kabáč (Bindulis, Vašaš), 60. Bodák – 3. Šiška (Mudrák, Sládok). Rozhodovali: T. Orolin, Novák – Frimmel, Šoltés, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3042 divákov.
Michalovce: Škorvánek – Bodák, Bindulis, Acolatse, Cibák, Michalčin, Suja – Daugavinš, Newton, Santos – Paločko, Heard, Puliš – Valach, Solenský, Wilkins – Kabáč, Buc, Vašaš
Zvolen: Kupsky – Hain, C. Hults, Gachulinec, Rauhauser, Mudrák, Sládok – Lukosevicius, M. Hults, Fortin – Marcinek, Viedenský, Zuzin – Hecl, Šiška, Kašlík – Kolenič, V. Fekiač, Csányi
/konečný stav série: 4:1, Michalovce postúpili do semifinále/

Ako dnes vyzerá zlatá generácia Slovákov Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Boli sme na nich hrdí. Dávali nám dôvod, aby...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HKM Zvolen #HK Poprad #HK Nitra #Play Off #HK Dukla Ingema Michalovce