Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gólostroj sa zasekol, Slovák v play off vyhorel: Strašne ma to s...e, kajal sa reprezentačný útočník

V základnej časti bol streleckým lídrom a ťahúňom hokejistov Hradca Králové. Lenže v kľúčovej časti sezóny slovenský reprezentant Oliver Okuliar gólovo mlčal.

24.03.2024 11:31
Oliver Okuliar Foto:
Hokejista Hradca Králové Oliver Okuliar už má po klubovej sezóne.
debata

V priebehu ôsmich zápasoch play off nestrelil ani jeden gól, vo štvrťfinálovej sérii proti Pardubiciam dokonca nebodoval. „Nebudeme chodiť okolo horúcej kaše, štatistiky hovoria jasne. Bol som nulový,“ uviedol sebakriticky Okuliar, ktorého cituje sport.cz.

Pochopiteľne, žiadne mužstvo, ani Hradec Králové, nestojí na jednom hokejistovi. Tímovejšie pojatie hry by ste u iného celku v českej extralige hľadali márne. Ale predsa len, keď Okuliar nastrieľal v základnej časti 24 gólov a bojoval o titul kráľa strelcov, góly sa od neho v play off očakávali. A mužstvo ich potrebovalo.

Lenže súperi z Pardubíc si 23-ročného slovenského útočníka výborne postrážili. „Super o mne vedel, mal som to ťažké. Ale s tým sa musím vysporiadať. Neschovávam sa. Viem, že som Hradci svojimi gólmi a bodmi nepomohol. Už s tým nič neurobím, je koniec.“

sersen slovan Čítajte viac Ikona Slovana: Najťažšia sezóna, čo som v Bratislave, na začiatku sa stalo veľa zlého. Vráti sa kapitán do belasého dresu?

Práve od Okuliara sa čakalo, že bude rozdielovým hráčom, ktorý preklopí dramatické zápasy na stranu outsidera v sérii s Pardubicami. Všetky zápasy štvrťfinálovej série sa skončili rozdielom jedného gólu.

„Bolo to veľmi tesné, o detailoch. Môžeme povedať, že proti nám stál český gigant a my sme mu vzdorovali našou urputnou hrou. Ale zavládol smútok,“ vysvetlil Okuliar. Následne sa však zamyslel a svoje slová upravil.

„Budem hovoriť na rovinu. Nie je presné, že som smutný. Skôr ma to strašne serie,“ nedával si servítku pred ústa. „Potrebovali sme nejaký šťastný odraz, jednoduchý gól. Neboli sme o nič horší. Ale zase beriem to, že Pardubice vyhrali zaslúžene,“ uznal slovenský reprezentant.

Slovan vs. Košice Čítajte viac Potupný koniec pre Slovan, so sezónou sa lúčia aj Barani. Východniari vo štvrťfinále dominovali

Okuliar má v Hradci Králové podpísanú zmluvu aj pre nasledujúcu sezónu. Nie je však tajomstvom, že okolo neho krúžia záujemcovia z NHL.

„Nejaké kontakty prebehli, ale to riešia agenti. Podpísané nemám nič, som hráčom Hradca. Ale netuším, čo bude ďalej,“ priznal útočník, ktorý by sa v apríli mal zapojiť do prípravy slovenskej reprezentácie pred MS v Česku.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Dajte Slafkovskému 64 miliónov dolárov! Legenda Montrealu vie, čo musí vedenie Canadiens urobiť

„Ak dostanem pozvánku, budem veľmi rád. Určite by som o šampionát skúsil zabojovať, ale uvidíme, či sa tréneri ozvú,“ skonštatoval Okuliar. Napriek veľkému sklamaniu si od hokeja neplánuje oddýchnuť.

„Tak veľmi ma baví, že by som ho dokázal hrať každý deň a ešte ho sledovať v televízii. Teraz som síce veľmi sklamaný, ale milujem hokej natoľko, že si v nedeľu pustím play off,“ zakončil trenčiansky rodák.

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Mountfield Hradec Králové #Oliver Okuliar #česká hokejová extraliga