Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Protekcia na zväze? Weissovi ani inému slovenskému trénerovi by nedovolili to, čo Calzonovi, hnevá Škrtela s Vittekom

Bývalí slovenskí reprezentanti Martin Škrtel a Róbert Vittek nie sú spokojní s tým, že Slovensko vedie tréner, ktorý má zároveň zmluvu na klubovej úrovni.

28.03.2024 06:37
Francesco Calzona Foto:
Zamyslený tréner Neapola Francesco Calzona.
debata (11)

Francesco Calzona sa pred niekoľkými týždňami stal dočasným trénerom Neapola. Umožnil mu to Slovenský futbalový zväz (SFZ) po vzájomnej dohode.

Tá znie, že tréner slovenskej reprezentácie predĺžil zmluvu do konca roka 2025 s opciou. Ak totiž postúpi s národným tímom na majstrovstvá sveta 2026 do Mexika a Spojených štátov amerických.

Zároveň však kompetentní zo SFZ súhlasili, že Calzona môže viesť SSC do konca aktuálneho ročníka.

Päťdesiatpäťročný rodák z Kalábrie už v minulosti v realizačnom tíme Neapola pôsobil pod Mauriziom Sarrim.

Po odchode Rudiho Garciu a tiež Waltera Mazzariho hľadal Neapol dočasnú náhradu. Prezident Aurelio de Laurentiis ukázal na Calzonu.

Francesco Calzona Čítajte viac Prvý polčas vyzeral, akoby sme sa len spoznali. Calzona kritizoval svojich, rozhodcov aj veľmoci, ktoré odmietli Slovensko

"Keď sa zväz rozhodol ísť takouto cestou, je potrebné nastaviť jasné pravidlá. Nechcem nikoho kritizovať, ale nestotožňujem sa s tým. Viem, čo obnáša práca trénera vo veľkoklube, akým je Neapol.

Je zložité to zosúladiť. Dôležitá bude spolupráca a delegácia práce hlavného trénera medzi jeho asistentov, vrátane Mareka Hamšíka či Pavla Farkaša.

Zrejme budú mať veľa práce cez sezónu aj na nich. Pevne verím, že keď sa zväz rozhodol ísť touto cestou, bude úspešná. Ja sa s tým nestotožňujem," povedal Škrtel v štúdiu Sport 1 po utorkovej remíze 1:1 na pôde Nórska.

Bývalý spoluhráč z národného tímu Róbert Vittek mu dal za pravdu a žiada, aby sa situácia čo najrýchlejšie vyriešila.

Ako príklad spomenul situáciu po konci Štefana Tarkoviča, kedy bol v hre tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st.

Nórsko - Slovensko Čítajte viac Kyslý Haaland, hrdina Rodák a Calzonovo chytanie sa za hlavu. Slováci pribrzdili nórsky valec a remizovali

Vedenie bratislavského tímu mu neumožnilo viesť klub aj reprezentáciu a zväz taktiež chcel, aby sa niekdajší kormidelník Slovenska sústredil iba na národný tím.

"Ponuka od Neapola sa s ohľadom na históriu Calzonu s týmto tímom neodmieta. Povedať nie by muselo byť veľmi ťažké.

Neviem si predstaviť iného slovenského trénera, ktorý by sedel na dvoch stoličkách. Pokiaľ viem, tak koučovi Weissovi to nebolo umožnené.

Nie je to v poriadku. Mal by sa rozhodnúť, či bude pôsobiť v klube alebo pri národnom tíme.

Nepredpokladám, že teraz bude tri dni rozoberať súboje s Rakúskom a Nórskom, ale skôr sa bude chytať na najbližší duel Neapolu. Malo by sa to rozseknúť," doplnil bývalého spoluhráča Vittek.

Hodnotenie Slovákov v stretnutí proti Nórsku Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Futbalistov reprezentácie sme hodnotili...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Robert Vittek #EURO 2024 #Francesco Calzona