Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V najbližšej dobe sukne nosiť nebudem, hovorí Vlhová. Okrem straty svalov bojuje aj s bežnými úkonmi

Slovenský lyžiarsky klenot Petra Vlhová usilovne pracuje na svojom návrate po zranení, no ide to ťažko a proces sťažujú aj doteraz banálne záležitosti.

20.03.2024 13:51
Petra Vlhová, Flachau Foto:
Petra Vlhová ďakuje fanúšikom po januárovom slalome vo Flachau.
debata

Po páde počas pretekov Svetové pohára v Jasnej, ktorý znamenal predčasné ukončenie aktuálnej sezóny, Vlhová musela absolvovať operáciu kolena na klinike vo Švajčiarsku.

Odvtedy prebieha rehabilitácia, ktorú Petra podstupuje za dohľadu odborníkov. Zábery z druhej časti seriálu o jej liečbe ukazujú, že olympijskej šampiónke pomáhajú barle.

„Sukne asi počas najbližších týždňov či mesiacov nosiť nebudem,“ s nadhľadom konštatuje v jednom momente. Na záberoch je vidieť, že trocha pochudla.

014 Jasná Vlhová Čítajte viac Čo čaká na Vlhovú? Lekár prezrádza jej program. K zraneniu slovenskej hviezdy mohla prispieť aj menštruácia

„Stratila tri, štyri kilá, predovšetkým svalovej hmoty, ktoré budeme musieť vrátiť naspäť,“ upresnila fyziologičke Eva Piatriková.

Petre už vytiahli stehy a pravidelne kontrolujú jazvy. Rodáčka z Liptovského Mikuláša si stále zvyká na barle, ale vidieť, že zranenie jej komplikuje aj iné aspekty každodenného života.

Sval na pravom stehne má menší ako ten na ľavej nohe. „To sú dva týždne, takže ešte štyri,“ konštatuje pri pohľade na svoje nohy.

Ako však dodáva fyzioterapeut Milan Gašpárek, zmeny zlepšenie už vidieť. „My okolo vidíme, že manipulácia a presúvanie sa je výrazne, výrazne lepšie.“

Kedy sa Vlhová počas budúcej sezóny zapojí do pretekov, to nikto nevie. "Motivácia k návratu je väčšia.

Ohľadom kondície verím, že spravíme krok dopredu a budem ešte silnejšia. Dôležitá bude disciplína a dostať sa späť do formy," nestráca pozitívnu náladu.

Rivalita Vlhová vs. Shiffrinová: Zaujímavé fakty Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Kedy vybojovali prvé pódium, prvé víťazstvo?...
debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #lyžovanie #Petra Vlhová #rekonvalescencia #rehabilitácia #Jasná 2024