Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie na východ, ale na západ. Škorvánek po sezóne v Michalovciach končí, bude mať nový klub

Čo sa sociálnymi sieťami šírilo už niekoľko týždňov, teraz potvrdili aj médiá. Stanislav Škorvánek, najlepší brankár domácej extraligy, sa po sezóne posunie do lepšej súťaže.

26.03.2024 15:13
škorvánek Foto:
Stanislav Škorvánek v drese Slovenska.
debata

Ako píše portál iSport.cz , Škorvánek, ktorý bude zajtra hájiť bránku Michaloviec v piatom zápase štvrťfinále play off proti Zvolenu, by mal zamieriť do českého klubu Mountfield Hradec Králové.

"Už v zime sa mal Mountfield HK dohodnúť s brankárskou hviezdou slovenskej extraligy Stanislavom Škorvánkom.

Dvadsaťosemročný brankár chytá tretí rok v špičkovej forme, v prvých dvoch zápasoch play off za Michalovce dostal jediný gól," píšu Česi.

V treťom zápase inkasoval trikrát a Dukla prehrala pod Pustým hradom 2:3. Séria za stavu 3:1 pre Michalovce pokračuje zajtra.

Škorvánek tretím rokom patrí medzi najlepších brankárov na slovenských klziskách. Mal vydarenú sezónu v drese Žiliny v ročníku SHAL 2021/22, potom odišiel do Michaloviec, kde mu druhou sezónou patrí post jednotky.

Ruské médiá ho pred časom spájali s prestupom do Chabarovska, ale sám brankár záujem z ruskej strany dementoval.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Škorvánek sa na vlaňajších MS v Rige delil spoločne so Samuelom Hlavajom o post reprezentačnej jednotky. Podobná deľba práce sa očakáva aj na májovom šampionáte v Česku.

Zloženie tejto dvojice by mohol ovplyvniť ln príchod jedného z dvojice slovenských brankárov, ktorí pôsobia v KHL. Patrik Rybár je však zranený a sériu Spartaka Moskva proti Metallurgu Magnitogorsk (zatiaľ 1:2 na zápasy) sleduje z pozície diváka.

Adam Húska síce odchytal 45 zápasov za Nižnij Novgorod, ale záver základnej časti ho zastihol v slabšej forme a v play off nastúpil len do jedného zápasu. Pre Torpedo sa sezóna skončila už 8. marca po prehre v osemfinále play off so SKA Petrohrad.

Všeobecne sa očakáva, že k dvojici Škorvánek, Hlavaj pribudne ako tretí brankár jeden zo štvorice Adam Gajan, Dominik Riečický, Dávid Hrenák, Denis Godla.

Slováci odhrajú v rámci finálnej prípravy na IIHF Majstrovstvá sveta 2024 v Česku (10. – 26. mája 2024) osem zápasov, z toho až šesť na domácich klziskách.

Veľkolepým vyvrcholením prípravy bude generálka na svetový šampionát, ktorú zverenci trénera Craiga Ramsayho odohrajú 7. mája proti nabitej zostave Spojených štátov amerických.

Brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek. Foto: Tomáš Feigl / fb hk dukla ingema michalovce
škorvánek Brankár Michaloviec Stanislav Škorvánek.

Slovenskí hokejisti odštartujú prípravu náročným dvojzápasom Kaufland Challenge proti Švajčiarsku (11. a 12. apríla).

Dejiskom dvojzápasu bude Humenné, kde sa dosiaľ v ére samostatnosti reprezentácia nikdy nepredstavila. Vo vyše 30-tisícovom meste na východe Slovenska ho čaká zrenovovaný a útulný štadión, ktorý v ročníku 2023/24 hostil zápasy najvyššej domácej súťaže TIPOS Extraligy.

„Keďže pre Humenné sa už sezóna skončila, sme radi, že miestnym fanúšikom ju môžeme predĺžiť o výnimočný zážitok. Prvýkrát zavíta do mesta naša hokejová reprezentácia.

Veríme, že fanúšikovia z celého regiónu oba zápasy vypredajú a poženú náš tím za víťazstvami v dvojzápase proti Švajčiarom,“ uviedol na margo výberu dejiska generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Po dvojzápase v Humennom Slováci odcestujú do Nemecka, kde si v mestách Kaufbeuren (18. apríla) a Augsburg (20. apríla) zmerajú sily s úradujúcimi striebornými medailistami z majstrovsti­ev sveta.

Zvyšné štyri zápasy odohrajú už len na domácich klziskách, a to proti Českej republike (26. a 27. apríla), proti nováčikovi elitnej kategórie MS Poľsku (3. mája) a proti spomínaným Spojeným štátom americkým (7. mája).

„Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť kvalitných súperov, ktorí nás dostatočne preveria pred svetovým šampionátom. Švajčiari a Nemci sú už tradičnými účastníkmi medailových bojov, Česi sú náročným súperom v akejkoľvek zostave.

V poslednom prípravnom zápase, tri dni pred samotnými majstrovstvami sveta, nastúpime my aj USA v najsilnejšej možnej zostave. Bude to skvelé hokejové divadlo pre slovenských fanúšikov,“ zhodnotil našich súperov generálny manažér slovenskej reprezentácie a prezident SZĽH Miroslav Šatan pre zväzový web.

Všetky zápasy slovenskej reprezentácie budú môcť fanúšikovia sledovať aj na stanici JOJ Šport.

Program slovenskej reprezentácie v príprave na MS

Slovensko – Švajčiarsko (11. apríla)
Slovensko – Švajčiarsko (12. apríla)

Nemecko – Slovensko (18. apríla, 19:30) – Kaufbeuren
Nemecko – Slovensko (20. apríla, 17:00) – Augsburg

Slovensko – Česká rep. (26. apríla)
Slovensko – Česká rep. (27. apríla)

Slovensko – Poľsko (3. mája)
Slovensko – USA (7. mája)

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Dukla Michalovce #Stanislav Škorvánek