Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je viacnásobný majster sveta. TotalEnergies našiel náhradu za Slováka: Môže byť náš nový Sagan

Francúzsky cyklistický tím TotalEnergies sa zaujíma o služby dvojnásobného majstra sveta Juliana Alaphilippea a jeho manažér Jean-René Bernaudeau uviedol, že v domácej stajni bude mať vždy otvorené dvere.

27.02.2024 19:41
Julian Alaphilippe Foto:
Julian Alaphilippe.
debata

Tridsaťjedenročný klasikár pôsobí od začiatku svojej profesionálnej kariéry v Quick Stepe, no v posledných rokoch nemá najlepší vzťah s jeho šéfom Patrickom Lefeverem a jeho súčasný kontrakt vyprší na konci tejto sezóny.

Konflikt sa vyhrotil minulý týždeň, keď Lefevere povedal, že za Alaphilippeovými slabými výkonmi je jeho zlý životný štýl a tiež vzťah s bývalou cyklistkou a terajšou šéfkou ženskej Tour de France Marion Rousseovou, informoval portál Cycling News.

Toho sa chytil šéf TotalEnergies, ktorý pre L’Equipe vyhlásil, že má veľký záujem o majstra sveta z rokov 2020 a 2021.

Peter Sagan Čítajte viac Som v poriadku, ozval sa Sagan po procedúre v talianskej nemocnici. Pod kožou mu pribudol implantát

„Samozrejme, Julian má u nás svoje miesto. Vie, že by mohol byť náš nový Peter Sagan, najmä s príchodom novej vlny talentovaných mladých pretekárov. Mal by pozíciu lídra, pretože je príkladom pre mnoho detí,“ povedal Bernaudeau.

Jeho tím je v druhej kategórii ProTour a v uplynulých rokoch priviedol viacero pretekárov zvučných mien, ktorým sa už kariéra chýlila ku koncu. Okrem Sagana angažoval napríklad Nikiho Terpstru či Edvalda Boassona Hagena. Slovenskému pretekárovi sa vo francúzskom tíme až tak nedarilo a dosiahol len dve víťazstvá, no do tímu priniesol sponzora Specialized i mediálnu pozornosť.

Sagan horská Čítajte viac Prvé preteky v novom drese. Sagan skončil v Arábii tesne za najlepšími

„Sagan je výnimočný človek, ktorý nám priniesol veľa svojimi skúsenosťami a mentalitou. Priniesol nám hrdosť, ktorá nám asi chýbala. Prišiel s tým, že sám zaplatil veľkú časť svojho platu a zanechá nezmazateľnú stopu v našej histórii. Spolu s ním sme pochopili, že môžeme rásť. Ako s Nikim Terpstrom a Edvaldom Boassonom, no dnes by sme sa radi zamerali na Francúzov,“ citoval Bernaudeau portál Cycling News.

Alaphilippea najbližšie čaká už v sobotu klasika Strade Bianche, následne etapák Tirreno – Adriatico a potom prvý monument sezóny Miláno – San Remo.

Top výroky: Sagan o sebe, iní o Saganovi Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Bezprostredný, úprimný, čo na srdci, to na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Julian Alaphilippe #TotalEnergies