Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odfláknutý dizajn, nulová kreativita. Fanúšikovia kritizujú nové dresy Slovákov, viacerí predviedli primitívnu reakciu

V Mníchove predstavili dresy slovenského národného tímu, v ktorých odohrá zápasy na ME 2024 v Nemecku.

20.04.2024 06:33
debata (82)

VIDEO: Futbalisti Slovana oslavovali zisk majstrovského ti­tulu

Video

Slovenskú výpravu na oficiálnej prezentácii zastupoval v úlohe ambasádora bývalý reprezentant Vratislav Greško.

Zverenci trénera Francesca Calzonu nastúpia na turnaji v tradičných modrých a bielych farbách. Novinkou je zakomponovaný červený doplnok na modrých dresoch, informovala oficiálna webová stránka Slovenského futbalového zväzu.

V porovnaní s dresmi z kvalifikácie ME 2024 bude nový aj font mien a čísiel, dresy v tomto prevedení bude mať slovenský národný tím k dispozícii už v prípravných zápasoch proti San Marínu a Walesu.

Nové dresy slovenských futbalistov. Foto: SFZ
dres4 Nové dresy slovenských futbalistov.

Duely na Eure budú poslednými, v ktorých nastúpia Slováci v oficiálnych zápasoch v dresoch spoločnosti Nike. V jesenných stretnutiach Ligy národov proti Švédsku, Azerbajdžanu a Estónsku ich už fanúšikovia uvidia v dresoch novej značky.

Ako informuje web Slovenského futbalového zväzu, nové dresy disponujú technológiou Nike Dri-FIT, ktorá odvádza pot od kože na povrch látky, kde sa rýchlo odparí.

Tým je zaručené, že aj pri vysokej intenzite zápasu zostane hráč v suchu a pohodlí. Zároveň sú v dresoch rebrované vsadky, ktoré sa vďaka pružnosti prispôsobia hráčovi a neobmedzujú ho v pohybe.

V Mníchove sa predvádzali aj dresy Grécka, Turecka a Slovinska. Organizátor postavil prezentáciu slovenských dresov na vybranom hráčovi aktuálneho kádra a nedávnej legende, v prípade Slovákov zvolil Stanislava Lobotku a Mareka Hamšíka.

Nemecký model prezentuje nové dresy slovenských... Foto: SFZ
dres3 Nemecký model prezentuje nové dresy slovenských futbalistov.
Nemecká modelka prezentuje nové dresy... Foto: SFZ
dres2 Nemecká modelka prezentuje nové dresy slovenských futbalistov.

Fanúšikovia na sociálnych sieťach sa o nových dresoch vyjadrili pochvalne, alebo boli aj takí, ktorým sa nepáčili. „Odfláknutý dizajn, nulová kreativita,“ napísal jeden z priaznivcov.

Žiaľ, objavili aj primitívne reakcie a rasistické urážky. Niektorí fanúšikovia nepochopili, že prezentácia sa konala v Nemecku a že model i modelka, ktorí predvádzali slovenské dresy, boli Nemci.

Rasizmus v redakcii Športweb dôrazne odsudzujeme, preto takým vyjadreniam nedávame a nebudeme dávať priestor. Za ľudí, ktorých pobúrila reakcia niektorých ich krajanov, ponúkame jednu:

„Dresy boli odprezentované v Nemecku, model aj modelka sú Nemci. Obaja odprezentovali aj dresy ostatných krajín, nielen Slovenska. Je však veľmi smutné, že len Slovákom vadí, že model je inej rasy.“

Slováci sa na EURO 2024 predstavia v základnej E-skupine, ich prvým súperom bude 17. júna Belgicko. 21. júna si zmerajú sily s Ukrajinou, 26. júna nastúpia proti Rumunsku.

Najkrajšie futbalové rozhodkyne na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Futbalisti na ihrisku skáču tak, ako ony...
82 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #dresy #EURO 2024 #ME 2024 vo futbale