Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krutá daň za úspešnú kariéru. Legendárna lyžiarka má za sebou ťažkú operáciu

Je olympijskou víťazkou a dvojnásobnou majsterkou sveta, teraz ale bývalá americká lyžiarka Lindsey Vonnová za svoje športové úspechy platí.

09.04.2024 20:05
07. Lindsey Vonnová Foto:
Lindsey Vonnová.
debata

39-ročná špecialistka na rýchlostné disciplíny absolvovala náročnú operáciu, pri ktorej jej doktori vymenili kolenný kĺb.

„Zdravím, ľudia, nechala som si vymeniť koleno. Operácie prebehla veľmi dobre a čoskoro vás budem informovať o ďalších podrobnostiach,“ napísala Vonnová na sociálnych sieťach, kde ukázala aj fotky z operačnej sály.

Elisa Mörzingerová, Chiara Mairová Čítajte viac Vyhasnutý oheň, posunuté krčné stavce. S lyžiarskym svetom sa rozlúčili ďalšie dve špecialistky

Problémy s kolenom trápia olympijskú šampiónku už dlhú dobu. Podľa amerického časopisu People má za sebou niekoľko zákrokov. Napríklad v roku 2019 absolvovala operáciu postranných väzov v kolene.

„Dobehli ma všetky škody z mojej lyžiarskej kariéry a snažila som sa zvládať bolesť, ako najlepšie viem,“ uviedla vtedy americká lyžiarka.

Wendy Holdenerová, Kevin Holdener Čítajte viac Bol to jeho sen. Lyžiarka Holdenerová splnila posledné želanie brata, ktorý nedávno podľahol ťažkej chorobe

V októbri minulého roka Vonnová oznámila, že sa podrobila ďalšiemu operačnému zákroku, ktorý bol medzi krokom pred plánovanou výmenou kolenného kĺbu.

Pôvabná Američanka je olympijskou víťazkou z Vancouvru 2010, kde zvíťazila v zjazde. Má tiež zlaté medaile z MS v alpskom lyžovaní v roku 2009, kde triumfovala v zjazde aj super G. Vonnová ukončila kariéru vo februári 2019.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #alpské lyžovanie