Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhasnutý oheň, posunuté krčné stavce. S lyžiarskym svetom sa rozlúčili ďalšie dve špecialistky

Tradičná lyžiarska veľmoc čelí po sezóne vlne odchodov. Kariéru nedávno ukončili Marie-Therese Sporerová (27) či Christine Scheyerová (29), teraz sa k nim pridali ďalšie dve pretekárky. Zaujímavé je, že všetky sa rozhodli pre športový dôchodok ešte pred tridsiatkou.

07.04.2024 21:43
Elisa Mörzingerová, Chiara Mairová Foto:
Elisa Mörzingerová a Chiara Mairová.
debata

Prvou z nich je Elisa Mörzingerová (26). „Ukončiť niečo, čo ste žili a milovali tak dlho, je sakramentsky ťažké,“ napísala špecialistka na obrovský slalom na sociálnej sieti. O odchode z vrcholového lyžovania premýšľala už od decembra.

Ako uviedla v príspevku, oheň zhasol a lyžovanie ju po náročnej sezóne bez hmatateľných výsledkov už nebaví. Napriek tomu je hrdá na to, čo dosiahla.

Počas svojej kariéry absolvovala 40 pretekov Svetového pohára, pričom najväčší úspech zaznamenala v roku 2020. Vtedy druhým miestom v paralelnom obrovskom slalome v Sestriere dosiahla jediné pódiové umiestnenie v kariére.

Michelle Gisinová Čítajte viac Nesebecké gesto hviezdnej slalomárky. Gisinová mala zlato na dosah, miesto toho zámerne spomalila

Len o pár hodín neskôr oznámila koniec jej krajanka Chiara Mairová (27). Kým Mörzingerová túto zimu ešte súťažila vo Svetovom pohári, slalomárka Mairová má za sebou dlhú absenciu.

Naposledy sa na svahoch objavila v decembri 2022. Dôvodom je vážny pád z roku 2019, pri ktorom utrpela otras mozgu a dva posunuté krčné stavce.

Zvyšok kariéry bojovala so zdravotnými problémami. V SP odjazdila 53 pretekov, pričom šesťkrát skončila v prvej desiatke a raz jej tesne uniklo pódium na štvrtom mieste.

Mairová sa poďakovala lyžovaniu, vďaka ktorému sa „stala silnejšou a múdrejšou“ ženou. „Bola to zábavná jazda, ktorá zo mňa urobila silnú, citlivú a uvedomelú osobu, ktorou som dnes,“ napísala na instagrame.

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec kariéry #lyžovanie #Elisa Mörzingerová #Chiara Mairová