Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bratislave zatkli bývalú lyžiarsku nádej. Talian mal šéfovať sieti, ktorá spreneverila stovky miliónov eur

Bývalú lyžiarsku nádej Alexa Maira zatkli v Bratislave. Podľa talianskej polície je dnes už 53-ročný muž namočený vo finančnom škandále, v rámci ktorého prišlo k sprenevere stoviek miliónov eur.

06.04.2024 12:06
Saalbach Foto:
Mair svoj najväčší seniorský úspech dosiahol v Saalbachu.
debata (1)

Mair má byť šéfom medzinárodnej siete, ktorá v rokoch 2021 až 2023 nezákonne spreneverila najmenej 600 miliónov eur. Ide o peniaze z talianskeho fondu obnovy od Európskej únie.

Talianske súdne orgány zatkli celkovo 22 ľudí pre podozrenie z podvodu. Podozrivým boli skonfiškované aj vily a luxusné autá.

Kukláči zadržali podozrivých z megapodvodu z čias kovidu
Video
Lovci lebiek spolu s kukláčmi zadržali na Slovensku medzinárodne hľadané osoby: jedna z nich mala byť hlavou gangu, ktorý spôsobil škody za 600 miliónov eur. / Zdroj: Polícia SR

Väčšina obžalovaných sú na poli zločinu profesionáli a „známe firmy“, ktorí už boli odsúdení v iných prípadoch.

Policajti podľa Európskej prokuratúry prehľadali byty podozrivých členov siete podvodníkov v Taliansku, Rakúsku, Rumunsku a na Slovensku.

02. Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová oznámila radostnú novinu. Gratulujú jej kolegyne i fanúšikovia z celého sveta

Alex Mair bol kedysi považovaný za veľkú nádej talianskeho lyžovania. Na majstrovstvách sveta mládeže 1989 na Aljaške získal striebornú medailu v super-G.

O dva roky neskôr skončil Juhotirolčan na talianskom národnom šampionáte na druhom mieste a na tretiu priečku odsunul neskoršiu taliansku hviezdu Kristiana Ghedinu.

Mair však nedokázal naplniť očakávania na najvyššej úrovni. Jeho najlepší výsledok v rámci Svetového pohára bolo 14. miesto v Saalbachu v roku 1991. O štyri roky neskôr ukončil profesionálnu kariéru.

Odmeny svetových lyžiarok v sezóne 2023/24 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich lyžiarok, ktoré...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #zatknutie #podvod #lyžovanie #sprenevera #alex mair