Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naštvaný tréner Barcelony po vyradení: Nemôžeme mlčať, rozhodca zničil zápas

Katalánsky futbalový gigant FC Barcelona skončil vo štvrťfinále Ligy majstrov. V domácej odvete prehral s Parížom St. Germain 1:4 a postúpil medzi kvarteto najlepších. Veľmi emotívny bol po zápase tréner Xavi, ktorý v stretnutí neudržal emócie, rozkopal reklamný banner a dostal červenú kartu. Po zápase našiel vinníka prehry.

17.04.2024 10:23
Xavi Hernandez Foto:
Tréner Barcelony Xavi Hernandez mal počas zápas neustále problém s rozhodcami, až kým ho nevylúčili a skončil na tribúne.
debata (2)

Xavi Hernánedez ako hráč a tréner sú dve odlišné osoby. Na trávniku pôsobil ako futbalový virtuóz, ktorý rozdával radosť a bol vzorom kľudného hráča. Na lavičke naopak pôsobí veľmi emotívne až agresívne a často sa na tlačových konferenciách púšťa do novinárov, rozhodcov či kritikov.

A nezvládol to ani v zápas s Parížom St. Germain na domácom štadióne. Barcelona viedla, ale potom dostal červenú kartu obranca Ronald Araújo. Xavi toto rozhodnutie nestrávil, ale ešte to vydržal. Nervy mu praskli až po inkasovanom góle na 1:2.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Fantastický Slafkovský. Gól hodný štvrť milióna a jubilejný bod k tomu. Zlá správa z Washingtonu

V strede ihriska futbalisti Barcelony napádali rozohrávku francúzskeho veľkoklubu, ale rumunský rozhodca István Kovács zapískal faul. Xavi kopol do reklamného bannera a začal emotívne komunikovať s rozhodcom, ktorý mu ihneď ukázal červenú kartu.

Jeho mužstvo potom dostalo ešte dva góly z kopačky Kyliana Mbappého a PSG sa tak predstaví v semifinále Ligy majstrov. Na pozápasovej tlačovej konferencii bol Xavi poriadne rozzúrený a z prehry svojho tímu vinil hlavne rumunského rozhodcu.

„Nemá zmysel diskutovať o zápase. Rozhodcovia to všetko zničili. Nemôžeme mlčať, zmenil zápas. Bola to katastrofa,“ spustil kritiku majster sveta z roku 2010 na tlačovej konferencii. „Je to škoda, končíme v Lige majstrov kvôli chybe rozhodcu,“ doplnil Xavi.

Marek Hrivík Čítajte viac Kapitán Slovákov prehovoril o probléme, ktorý ho trápi pred MS. Koľko času potrebuje Hrivík, aby stihol šampionát v Česku?

„Nemáme vôbec šťastie na rozhodnutia arbitrov. Od doby, čo trénujem Barcelonu, sú všetci proti nám. Myslím tým úplne všetkých,“ pokračoval v obrovskej kritike rozhodcov bývalý stredopoliar.

Absolútnu rozdielnosť správania Xaviho ako hráča a tréner dokonale dokazuje fakt, že v drese Barcelony nikdy nedostal priamo červenú kartu, dvakrát bol vylúčení po druhej žltej. Ako tréner videl už štvrtú červenú kartu.

Vzostupy a pády nešťastníka Michaela Ballacka Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Život a kariéra bývalého nemeckého futbalistu...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #fc barcelona #Xavi Hernández