Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Masaker v Baskicku. Favoriti vleteli do betónovej priekopy. Zranenia Vingegaarda sú známe

Hororová nehoda sa udiala počas štvrtkovej 4. etapy cyklistických pretekov Okolo Baskicka. Vo vysokej rýchlosti skončilo hneď niekoľko favoritov v betónovej priekope. Ťažké zranenia zrejme utrpel aj dvojnásobný víťaz Tour de France Jonas Vingegaard.

04.04.2024 16:57 , aktualizované: 20:37
Primož Roglič Foto:
Na tvrdý doplatil na Okolo Baskicka už druhý deň za sebou aj slovinský cyklista Primož Roglič.
debata

Jedným z prvých, ktorý sa šmykli na pravotočivej zákrute bol aj Remco Evenepoel. Líder Soudal – Quick-Step sa dokázal vyhnúť betónovej priekope, namiesto toho sa kotúľal po tráve medzi stromami.

Súčasťou hromadného pádu boli aj celkový líder podujatia Slovinec Primož Roglič, Belgičan Remco Evenepoel a Dán Jonas Vingegaard. Pozrite si hororový pád:

Hromadný pád na pretekoch Okolo Baskicka.

Roglič a Vinegaard dopadli tvrdo na zem pri betónovej priekope, Evenepoel skončil v lese a spomedzi stromov vyšiel krvavý s podozrením na zlomeninu kľúčnej kosti. Roglič sa pozviechal no na podujatí už pokračovať nebude.

Vingegaard zostával dlho nehybne ležať na zemi. Hoci bol dvojnásobný víťaz Tour de France pri vedomí, museli ho naložiť na nosidlá s kyslíkovou maskou a previezť do nemocnice rovnako ako Evenepoela.

Preteky pre vyťaženosť všetkých lekárov neutralizovali. Napokon padlo rozhodnutie, že vedúca šesťčlenná skupinka bude bojovať o etapové víťazstvo a pelotón pôjde voľným tempom do cieľa.

Z etapového víťazstva sa tešil Meintjes, druhý skončil Novozélanďan Reuben Thompson a tretí Čech Karel Vacek. Všetkým cyklistom, ktorí prišli do cieľa, započítali do klasifikácie rovnaký čas.

sagan Čítajte viac Sagan si pýtal štvorku imbusák, no potreboval niečo iné, spomína Valach na kritický moment. Obaja chcú pomôcť slovenskému projektu

„Cez vysielačku sme počuli, že Jonas bol súčasťou hromadného pádu. Keď sme k nemu prišli, hneď sme videli, že to nevyzerá dobre. Našťastie bol pri vedomí a momentálne absolvuje v nemocnici vyšetrenia. Ďakujeme za správy vyjadrujúce Jonasovi podporu,“ uviedol pre AFP športový riaditeľ tímu Addy Engels. Večer stajňa Jumbo-Visma informovala, že Vingegaard si zlomil kľúčnu kosť a viaceré rebrá.

Preteky pre vyťaženosť všetkých lekárov neutralizovali. Napokon padlo rozhodnutie, že vedúca šesťčlenná skupinka bude bojovať o etapové víťazstvo a pelotón pôjde voľným tempom do cieľa. Z etapového víťazstva sa tešil Meintjes, druhý skončil Novozélanďan Reuben Thompson a tretí Čech Karel Vacek. Všetkým cyklistom, ktorí prišli do cieľa, započítali do klasifikácie rovnaký čas.

Výsledky 4. etapy pretekov Okolo Baskicka (Etxarri Aranat- – Legutio, 159,0 km):
1. Louis Meintjes (JAR/Intermarché-Wanty) 4:21:15 h, 2. Reuben Thompson (N. Zél./Groupama-FDJ), 3. Karel Vacek (ČR/Burgos), 4. Mikel Retegi (Šp./Equipo Kern Pharma), 5. Mathieu Burgaudeau (Fr./TotalEner­gies), 6. Joseba Lopez (Šp./Caja Rural-Seguros RGA), 7. Lorenzo Rota (Tal./Intermarché-Wanty), 8. Kevin Colleoni (Tal./Intermarché-Wanty), 9. Ivan Cobo Cayon (Šp./Equipo Kern Pharma), 10. Jose Manuel Diaz Galledo (šp./Burgos) všetci rovnaký čas ako víťaz
Celkové poradie:
1. Mattias Skjelmose Jensen (Dán./Lidl-Trek) 8:36:11 h, 2. Juan Ayuso Pesquera (Šp./UAE Team Emirates) +4 s, 3. Kevin Vauquelin (Fr./Arkéa- B&B Hotels) +6, 4. Maximilian Schachmann (Nem./Bora-hansgrohe), 5. Brandon McNulty (USA/UAE Team Emirates) obaja +13, 6. Bruno Armirail (Fr./AG2R La Mondiale) +14

Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
debata chyba
Viac na túto tému: #Okolo Baskicka #Jonas Vingegaard