Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strach o bývalého Saganovho kolegu. Cyklistická hviezda Bory skončila v nemocnici, zrazilo ju auto

Víťaz etapy na najslávnejších cyklistických pretekoch Tour de France Lennard Kämna z tímu Bora-Hansgrohe mal počas tréningu na Tenerife vážnu nehodu.

04.04.2024 08:50
Lennard Kämna Foto:
Lennard Kämna.
debata

Ako informoval Bild, nemecký profesionálny jazdec skončil v nemocnici s vážnymi zraneniami, jeho život by ale ohrozený byť nemal. Kämna bol v rokoch 2020 a 2021 tímovým kolegom trojnásobného majstra sveta Petra Sagana počas jeho pôsobenia v Bore.

„Dnes sme si bohužiaľ znovu pripomenuli, aký nebezpečný môže byť náš šport. Lennard Kämna bol účastníkom dopravnej nehody, ku ktorej došlo počas tréningovej jazdy na Tenerife. Momentálne leží v nemocnici, kde podstupuje ďalšie vyšetrenia. Lenny, skoro sa uzdrav,“ napísal na Twitteri tím Bora-Hansgrohe.

sagan Čítajte viac Sagan si pýtal štvorku imbusák, no potreboval niečo iné, spomína Valach na kritický moment. Obaja chcú pomôcť slovenskému projektu

Podrobnosti o jeho zdravotnom stave prezradil šéf nemeckej stajne Ralph Denk. „Lennard reaguje, môže hýbať so všetkými končatinami. Došlo ale k dosť veľkému nárazu. Našťastie jeho život nie je ohrozený,“ uviedol pre Bild Denk.

Na španielskom ostrove sa pripravoval ďalšími piatimi profesionálnymi cyklistami. „Nehoda zrejme nebola jeho vinou. Zrazil sa s autom, podľa mojich informácií sa to stalo pri odbočovaní,“ povedal šéf tímu.

Ďalšie informácie o Kämnovom zdravotnom stave majú byť oznámené v priebehu štvrtka. „So španielskom políciou som zatiaľ nehovoril. Potom budeme určite vedieť viac,“ doplnil Denk.

Kämna patrí medzi najlepších nemeckých profesionálnych cyklistov. V roku 2020 vyhral na Tour de France etapu z La Tour-du-Pin do Villard-de-Lans. O jedinú sekundu mu unikol žltý dres pre lídra Tour, ktorý nosí vedúci pretekár celkovej klasifikácie.

Peter Sagan Čítajte viac Je čas zasadnúť opäť do sedla. Sagan sa po problémoch so srdcom vracia, podporu mal z celého sveta

Etapové víťazstvá si vybojoval tiež na Giru d'Italia 2022 a Vuelte 2023. Dosiahol tak etapové vavríny na všetkých troch Grand Tour. Naposledy skončil v marci ôsmy v pretekoch Tirreno-Adriatico.

Na talianske Giro, ktoré sa začína 4. mája v Turíne a končí 26. mája v Ríme, sa pripravoval na vysokohorskom sústredení na Tenerife. Jeho štart je však teraz otázny.

Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Lennard Kämna