Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začínam byť sám zo seba prekvapený, tvrdí nadšený Sagan

Peter Sagan, slovenská cyklistická raketa, vybojoval v šiestej etape Tour de France už tretie víťazstvo v slávnych pretekoch. Pri svojom premiérovom štarte potvrdil vynikajúcu tohtoročnú formu triumfom v špurte v Metz.

07.07.2012 09:10
Peter Sagan Foto:
Radosť v očiach Petra Sagana.
debata (15)

Sagan sa po stredajšom nezavinenom páde opäť presadil na pódium, keď osamotený přespurtoval na cieľovej rovinke päticu jazdcov tímu Lotto aj s Nemcom Andrém Greipelom, ktorý vyhral dve etapy za sebou. Hetrik mu ale prekazil mladý Slovák.

Po 207 kilometroch z Épernay do Met mal v závere najviac síl a v priamom súboji dvoch najlepších jazdcov sezóny Greipela porazil. Nemecký jazdec po dvoch nehodách počas etapy už nemal silu Sagana zastaviť, navyše ho z pádov limitovali zranenie ramena a lakťa.

„Je to neskutočné. Po prvej víťaznej etape som bol šťastný, ale teraz už začínam byť aj ja prekvapený,“ povedal dvadsaťdvaročný Sagan televízii Eurosport. „Pred záverečným finišom som si vytvoril dobrú pozíciu a potom som jednoducho zdolal aj tých najlepších,“ dodal nadšene.

Peter Sagan práve vyhráva svoju tretiu etapu na... Foto: SITA
Peter Sagan Peter Sagan práve vyhráva svoju tretiu etapu na Tour.

Slovák vo farbách Liquigasu sa po 6. etape posunul do elitnej desiatky celkového poradia, patrí mu ôsme miesto. Cancellara dorazil do cieľa v hlavnom pelotóne a naďalej vedie o sedem sekúnd pred najväčším rivalom Britom Bradleym Wigginsom a Francúzom Sylvainom Chavanelom.

Naopak smolu mala rada favoritov. Do hromadného pádu, ktorý rozdelil pelotón asi 25 km pred cieľom, sa primotali britský majster sveta Mark Cavendish, víťaz Giro d'Italia Ryder Hesjedal alebo Frank Schleck.

„K pádu došlo v rýchlosti okolo 70 km/h boli tam aj cyklisti, ktorí ašpirujú na celkové prvenstvo. Ja som spadol etapu predtým, teraz mali kolíziu iní. Taký je šport a Tour predovšetkým,“ dodal Sagan.

Po rovinatých profiloch čakajú pelotón v sobotu prvýkrát kopce. Etapa odštartuje v Tomblaine a po 199 km skončí v La Planche. Na záver čaká cyklistov šesťkilometrové stúpanie na vrchol vysoký 1035 m.

Na cyklistov čakajú prvé kopce

Prechod cieľovou čiarou.
15 debata chyba