Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganove oslavné gestá majú kritikov i obhajcov

Slovenský cyklista Peter Sagan dvíhal tento rok ruky nad hlavu pätnásťkrát a zaradil sa medzi najväčšie hviezdy súčasného športu na dvoch kolesách. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu Liquigas-Cannondale po svojich dvoch víťazných špurtoch na Tour de France predviedol kreativitu a úspechy oslávil víťaznými gestami. Po prvenstve v 1. etape predviedol krídelká na ramenách, o dva dni neskôr napodobnil Forresta Gumpa. Niektorým jeho súperom sa tieto gestá nepáčia.

04.07.2012 20:20
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (20)

„Sagan dosiahol ďalšie úžasné víťazstvo, je to trieda. Jeho víťazné gestá, ktoré posiela do tvárí súperov, si však neužívam.“ napísal na Twitteri podľa cyclingnews.com Juhoafričan Robbie Hunter. Ďalším kolegom v pelotóne na Tour sa Slovákove oslavy páčia. „Oceňujem Sagana, jeho bláznivé pózy. Má len 22, kariéru pred sebou, môže vyrásť a zvážnieť,“ uviedol podľa cyclingnews.com Brit David Millar.

Peter Sagan ako Forrest Gump

Vďaka úspechom mladého Žilinčana je v tíme Liquigas-Cannondale dobrá atmosféra. „Vďaka krásnemu šialenstvu Sagana a spol. som objavil mladšieho Ivana,“ napísal na Twitteri Ivan Basso. Rešpektovaný britský novinár Richard Moore poradil cyklistom na Tour, čo majú robiť, ak sa im nepáčia Saganove oslavy. „Ak ich nemajú radi, potom existuje jediná správna cesta – treba ho zastaviť,“ uviedol pre cyclingnews.com Mo­ore.

Medzinárodná cyklistická únia zatiaľ nezaviedla pravidlá, ktoré gestá pri víťazných oslavách sú zakázané. Všetko záleží na kreativite cyklistov.

20 debata chyba