Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myslím si: Nepodarená stužková

Priznanie prvé - v ankete o Športovca roka som nikdy nehlasoval. A hlasovať sa nechystám. Dôvod? Ten je zároveň priznaním druhým - nedokážem porovnávať úspechy v jednotlivých športových disciplínach. Viem, že každý športovec sa snaží uspieť najlepšie ako vie. Neviem posúdiť, či je zlato z vodného slalomu viac ako bronz z atletických majstrovstiev sveta, ako semifinálová účasť na grandslamovom turnaji alebo šesť strelených gólov vo futbalovej kvalifikácii.

18.12.2009 09:48
Pavol Hochschorner Foto:
Najlepší športovec v kategórii jednotlivci vodný slalomár Pavol Hochschorner (vpravo) (ocenený aj s bratom Petrom) počas vyhlásenia ankety OVB Športovec roka 2009.
debata

Priznanie tretie – som zaujatý. Neverím športovcom, ktorých už raz nachytali pri podvode. Nech získajú akúkoľvek medailu. Príklad guliara Mikuláša Konopku je dostatočne varujúci.

Nepáči sa mi športová imigrácia, ktorá sa udomácnila v slovenskom športe. Biatlonoví experti, ktorí už roky nevychovali domáci talent, sa opäť kúpu v slnečných lúčoch. Priživujú sa na úspechoch športovkyne, ktorú dodal ruský systém.

Priznanie štvrté – stredajší priamy prenos z udeľovania cien som nevydržal pozerať do konca. Mal to byť slávnostný galavečer. A vyšla z toho nudná estráda. Nielenže chýbala väčšina ocenených športovcov, ale k nízkej úrovni programu prispel aj slabý scenár.

Ak má mať táto anketa vážnosť, treba nájsť agentúru, ktorá zabezpečí financie na dôstojnú šou. Naozaj nemáme na Slovensku človeka, ktorý má nápad, ako pútavo odprezentovať najväčšie úspechy slovenského športu? Aby ďalšie vyhlasovanie nepôsobilo ako nepodarená stužková.

debata chyba