Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 16: Hliník nad Hronom - Žarnovica

Pokračuje sa rovno von z Hliníka nad Hronom. Na konci obce sa držať vpravo a bežať po chodníku popri hlavnej ceste až na jeho koniec pri vstupe do fabriky. Potom po hlavnej ceste smer Žarnovica. Prebehnúť cez obec Bzenica rovno a pokračovať až do Žarnovice, odovzdávka sa nachádza pred starou fabrikou „Preglejka“.

02.08.2023 10:35
usek 16  Ziar nad Hronom - Zarnovica  2 Foto:
debata

Popis pre bežca

Za odovzdávkou doprava, okolo parčíka na pravej strane cesty. Pokračovať rovno von z Hliníka nad Hronom, na pravej strane cesty je úzky chodník. Na konci obce sa držať vpravo a bežať po chodníku popri hlavnej ceste až na jeho koniec pri vstupe do fabriky (1,5 km). Potom po hlavnej ceste smer Žarnovica. Prebehnúť cez obec Bzenica rovno (3,5 km) a pokračovať až do Žarnovice, okolo benzínovej pumpy na odovzdávku pred starou fabrikou „Preglejka“.

Informácie pre motorové vozidlá

„Bežiace vozidlo“ ide po rovnakej trase ako bežec. Parkuje sa pred odovzdávkou vľavo, na betónovej ploche pri fabrike.

Zaujímavosti z okolia

Prebiehate cez Revištskú zem zvanú aj Terra Ryvchke. Dominantou je zrúcanina gotického Revištského hradu, ktorý stál údajne už v roku 1265. V 13. storočí bola táto zem predaná za 50 strieborných, dnes hrad pomáhajú opravovať nezamestnaní… Spomínate na slávu plochej dráhy v Žarnovici? Súčasťou histórie Žarnovice je história plochej dráhy, tá preslávila toto mesto nielen na Slovensku a v Európe, ale i vo svete. Prvé preteky na plochej dráhe bolo súperenie jazdcov Auto klubu Košice už v roku 1931. Plochodrážne motorky sa tu po prvý krát predstavili v roku 1953. Časom získala plochá dráha veľkú popularitu vďaka pravidelným televíznym prenosom. V blízkosti sa nachádza aj Zveropark, oddychový park pre všetkých milovníkov relaxu v prírode a zvierat. Na ploche približne 23 ha žije viac ako 40 druhov zvierat.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju