Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Tatier k Dunaju - úsek 24: Kmeťovo - Komjatice

Od odovzdávky sa prebehne cez železničné priecestie a beží sa okolo cintorína do mierneho kopca. Neskôr sa beží okolo poľa, cez háj až do vinohradníckej chatovej osady. Na konci asfaltovej cesty pokračuje spevnená poľná cesta, ktorá naďalej lemuje vinohrady až k občerstvovačke. Nasleduje prudšie klesanie rovno do obce Černík a napojenie opäť na asfaltovú cestu. Pokračuje sa smer Komjatice. V Komjaticiach je odovzdávka pred vstupom do JRD.

10.08.2023 09:37
usek 24  Kmetovo - Komjatice Foto:
debata

Popis pre bežca

Od odovzdávky sa prebehne cez železničné priecestie a beží sa okolo cintorína do mierneho kopca. Dlhšie rovno, neskôr sa cesta točí najskôr vpravo, potom vľavo okolo poľa, cez háj až do vinohradníckej chatovej osady, kde sa odbáča vľavo (3,4 km). Na konci asfaltovej cesty pokračuje spevnená poľná cesta, ktorá naďalej lemuje vinohrady až k občerstvovačke. Nasleduje prudšie klesanie rovno do obce Černík a napojenie opäť na asfaltovú cestu. Po príchode na križovatku (5,1 km) s hlavnou cestou sa zabočí doľava. Pokračuje sa po hlavnej ceste až na ďalšiu križovatku (6,5 km), kde sa odbočí doprava smer Komjatice. V Komjaticiach je odovzdávka pred vstupom do JRD.

Informácie pre motorové vozidlá

Vozidlo z Kmeťova pokračuje ďalej cez Malú Maňu, Mojzesovo a Černík. V obci Černík je odbočka doľava na Komjatice. Parkuje sa v družstve, vjazd do družstva je za odovzdávkou vpravo. Priestor oddychovej zóny je v miestnej základnej škole. Vchod do areálu školy je z ulice Fraňa Kráľa. Sledujte navigáciu k oddychovej zóne od odovzdávky. V oddychovej zóne sú k dispozícií toalety, je možnosť dať si sprchu i prenocovať v telocvični. Priestor na kempovanie je na trávnatom ihrisku v areáli základnej školy. K dispozícií bude kávička, občerstvenie a pre poistencov ZP Dôvera zdarma taping pred záverečným úsekom. Kultúrny dom, tento rok, nie je k dispozícií.

Zaujímavosti z okolia

Ak by ste sa chceli osviežiť alebo zrelaxovať tak východná časť obce Komjatice je tvorená vodnou plochou s ostrovčekmi, ktorá sa nazýva Štrkáreň. Vznikla pri bagrovaní štrku v tejto lokalite. V súčasnosti je jazero rybárskym revírom, ako aj rekreačnou oblasťou.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Od Tatier k Dunaju