Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dva góly za sedem sekúnd. Futsalisti ratovali v závere proti Francúzsku bod

Slovenskí fustaloví reprezentanti remizovali v úvodnom zápase C-skupiny elitného kola kvalifikácie MS 2024 s Francúzskom 4:4, keď skóre vyrovnali dvoma gólmi v predposlednej minúte.

16.09.2023 19:33
SR Levice šport futsal kval. C MS2024... Foto: ,
Na snímke zľava Abdessamad Mohammed (Francúzsko) a Tomáś Drahovský (Slovensko) v zápase C- skupiny elitného kola kvalifikácie MS 2024 vo futsale mužov.
debata

Zverenci Mariána Berkyho sa najbližšie stretnú v stredu v Pule s domácim Chorvátskom, ich tretí súper v skupine je Nemecko.

Slováci odštartovali v domácom prostredí lepšie a v siedmej minúte sa ujali vedenia zásluhou Drahovského. Náskok im však vydržal iba dve minúty, keď vyrovnal Mohammed a v 12. minúte poslal favoritov do vedenia Toure.

Vyrovnanie však prišlo expresne už o dvanásť sekúnd, keď si dal vlastný gól Mohammed. V druhom polčase to bola taktická bitka, Francúzi boli nebezpečnejší, ale domáci ich dobre bránili. Hostia mohli skórovať desať minút pred koncom, no ďalekonosná strela Mohammedova skončila na žrdi.

Tomáš Drahovský Čítajte viac Odkrútia si debut na MS? Slováci postúpili do elitného kola kvalifikácie

O chvíľu neskôr zastavil dobrý pokus Drahovského pred bránkou Zaťovič. Francúzi išli do späť vedenia v 34. minúte, keď Saadaoui našiel krížnou prihrávkou na ľavej strane Mouhoudineho. Slováci hrali power play, no dve minúty pred koncom inkasovali od rovnakého hráča. Divákom v Leviciach však predviedli výborný záver, keď po góloch Drahovského a Bača v rozpätí siedmich sekúnd zariadili remízu 4:4.

Slováci nikdy neštartovali na svetovom šampionáte. Na veľkom turnaji sa predstavili premiérovo až vlani. Na ME v Holandsku postúpili do štvrťfinále, v ktorom nestačili na Španielov a obsadili konečnú 8. priečku.

C-skupina /Levice/:
SLOVENSKO – Francúzsko 4:4 (2:2)
Góly: 7. a 39. Drahovský, 12 Mohammed (vl.), 39. Bačo – 9. Mohammed, 12. Toure, 34. a 38. Mouhoudine. Rozhodoval: Nešněra (ČR), ŽK: Zaťovič, Vaktor, Drahovský – Mohammed, Guirio, Kone.
zostava SR: Kušnír (Karpiak) – Směřička, Kozár, Zaťovič, Drahovský – Rick, Bačo, Kyjovský, Ostrák, Čeřovský, Vaktor, Marton, Medoň

ďalší program:
20. septembra o 19.00 h, Športový Dom Mate (Pula): Chorvátsko – SR
5. októbra o 18.30 h, EWS Arena (Göppingen): Nemecko – SR
9. októbra o 18.30 h, ŠH Levice: SR – Nemecko
14. decembra o 21.05 h, Espace Mayenne (Laval): Francúzsko – SR
20. decembra o 18.30 h, Levice/Bratislava: SR – Chorvátsko

debata chyba