Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez medaily, bez miestenky do Paríža. Po štvorkajaku nepôjdu na OH ani ďalšie lode

Slovenský dvojkajak v zložení Erik Vlček, Adam Botek nepostúpil do A-finále na 500 m na MS v Duisburgu. V Nemecku tak nezíska miestenky na OH 2024 v Paríži.

26.08.2023 16:59
Maďarsko SR Szeged kanoistika MS muži  K4 500... Foto: ,
Olympijskú miestenku si po K4 nevybojoval ani dvojkajak v zložení Erik Vlček (na snímke) a Adam Botek.
debata

Slováci skončili v treťom semifinále štvrtí a predstavia sa v B-finále. Do bojov o medaily sa prebojovali Portugalci, Česi a Srbi.

„Momentálne to nebolí len fyzicky, ale aj psychicky. Človek musí spraviť veľmi dlhú cestu, aby sa dostal na MS a keď nezvládne posledné dva kroky, tak to dosť bolí. Bolo to veľmi vyrovnané, no nepodarilo sa nám splniť cieľ. Taký je šport,“ uviedol Vlček, šesťnásobný účastník OH a štvornásobný medailista v K4.

Ženský dvojkajak v zostave Katarína Pecsuková, Bianka Sidová obsadil v semifinále siedme miesto, čo v silnej konkurencii nestačilo ani na postup do B-finále.

Deblkanoisti Eduard Strýček s Petrom Kizekom dopádlovali na deviatej pozícii a absolvujú C-finále. Réka Bugárová finišovala v semifinále K1 na 200 m na šiestej priečke a čaká ju B-finále.

Slováci nevybojovali v Duisburgu žiadne olympijské miestenky. Po prvý raz od OH 1996 v Atlante bude pod piatimi kruhmi chýbať mužský štvorkajak.

Japonsko OH2020 SR kanoistika K4 rozjazdy semifinále postup Čítajte viac Vlajková loď slovenského športu zlyhala. Štvorkajak sa nepredstaví na olympijských hrách

Slovenská vlajková loď nevyužila jedinú šancu kvalifikovať sa do Paríža, keď v piatkovom semifinále finišovala až piata. Singlisti a deblisti ešte budú mať možnosť zabojovať o olympiádu začiatkom mája 2024 na dodatkovej európskej OH kvalifikácii.

„Je to sklamanie. Musíme počkať, kým vychladnú emócie, potom to celé zhodnotíme a rozanalyzujeme. Mrzí ma, že po neúspechu káštvorky sa nepodarilo postúpiť do A-finále ani mužskej kádvojke. Dievčatá sú ešte mladé, urobili veľa technických i taktických chýb, no majú perspektívu a v budúcnosti môžu pomýšľať na finále,“ uviedol Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky.

Tacen Čítajte viac Srdce olympijského víťaza je zlomené. Povodne zničili aj vychýrený areál, škody rátajú v miliónoch

Podľa neho deblkanoisti naznačili progres, no za svetom ešte zaostávajú. „Príjemným prekvapením bolo štvrté miesto Petra Gelleho s Ákosom Gacsalom vo finále K2 na 1000 m. Na budúci rok očakávam tvrdý boj o účasť v dodatkovej kvalifikácii. Na olympiádu pomýšľa päť kajakárov. Nikto sa nechystá skončiť, ani Erik Vlček,“ doplnil Petrla s tým, že dostať sa do Paríža bude náročné.

V debli totiž postúpi z dodatkovej kvalifikácie už iba najrýchlejšia loď, v singli budú k dispozícii ešte dve miestenky.

debata chyba