Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to etnická diskriminácia. Putin reagoval na suspendovanie športovcov

Ruský prezident Vladimir Putin považuje zákaz účasti ruských športovcov na medzinárodných súťažiach za etnickú diskrimináciu.

19.10.2023 12:53
Vladimir Putin Foto:
Vladimir Putin na štvrtkovom fóre Rusko je športová veľmoc.
debata (18)

Šéf Kremľa vystúpil na fóre s názvom „Rusko je športová veľmoc“, kde rozprával o aktuálnej situácií v súvislosti s odmietaním ruských športovcov.

„Vďaka niektorým lídrom novodobého Medzinárodného olympijského výboru (MOV) sme sa dozvedeli, že pozvanie na hry nie je bezpodmienečným právom najlepších športovcov, ale akýmsi privilégiom,“ uviedol Putin, ktorého citovala agentúra TASS.

Oleksandr Rosputko Čítajte viac Ukrajinský Šachtar prišiel o veľký talent. Na letisku mu zmizol nádejný reprezentant, chce azyl v Rusku

Podľa ruského prezidenta možno v súčasnosti dosiahnuť olympijskú miestenku nie športovým výsledkami, ale politickými gestami. Pripomenul aj nedávny návrh viacerých členov MOV na zmenu Olympijskej charty.

„Tiež sme sa dozvedeli, že Olympijská charta je údajne zastaraná a už nemá univerzálny charakter. Niektorí športoví funkcionári si prisvojili právo určiť, na koho sa vzťahuje a na koho nie. Takéto prístupy protirečia samotnej podstate športu,“ zdôraznil Putin.

Vyjadril presvedčenie, že vo svete športu existujú hodnoty, ktoré nemožno zradiť, zrušiť, za niečo vymeniť či predať. Podľa je práve to je zmysel medzinárodných športových hnutí.

Vladmir Jovanovič Čítajte viac Srbský tréner gratuloval Putinovi k narodeninám a do 20 minút bol bez práce. Vraví, že diktátor je najlepší človek na svete

V marci 2023 MOV odporučil, aby medzinárodné federácie umožnili Rusom a Bielorusom, ktorí nepodporujú konflikt na Ukrajine, súťažiť v postavení neutrálnych športovcov.

V športoch dodnes neexistuje jednota v súvislosti s účasťou športovcov spomínaných dvoch krajín. V mnohých už Rusi súťažia a dokázali si aj vybojovať olympijské miestenky. V ďalších, ako napríklad v atletike, sa do športového diania vrátiť nemohli.

Krásna ruská atletická legenda Jelena Isinbajevová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Vyšportovaná postava a ebenové vlasy boli...
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #MOV #vojna na Ukrajine