Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gymnastická ikona bojuje o život. Päťnásobná medailistka z olympiády už nedokáže sama dýchať

Bývalá americká olympionička Mary Lou Rettonová už viac ako týždeň bojuje o život. Gymnastka, ktorá ako prvá reprezentantka svojej krajiny na olympijských hrách vybojovala zlato vo viacboji, zápasí so vzácnou formou zápalu pľúc. Podľa jej dcéry nemôže sama dýchať a leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

14.10.2023 07:18
Mary Lou Retton Foto:
Mary Lou Rettonová v roku 1984.
debata (1)

"Moja úžasná mama, Mary Lou, bojuje o život. Nie je schopná sama dýchať a už cez týždeň leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. Z rešpektu k nej a jej súkromiu nebudem oznamovať ďalšie podrobnosti,“ uviedla na Spotfund, ktorú na podporu svojej matky McKenna Kelleyová založila.

Liečba 55-ročnej športovkyne, ktorá nebola poistená, je vraj veľmi nákladná. Zbierka mala za cieľ vyzbierať 50-tisíc dolárov. Táto čiastka už bola prekonaná – k stredajšiemu večeru dorazilo viac ako 270 tisíc dolárov.

„Moje sestry Skyla, Shayla, Emma aj ja ďakujeme každému za prejav lásky a podpory našej mame. Je na jednotke intenzívnej starostlivosti a pokračuje v boji. Dostáva sa jej úžasná lekárska starostlivosť. Vďaka všetkým doktorom a sestrám,“ povedala v príspevku na Instagrame.

Rettonová ako prvá Američanka v histórii vybojovala zlato vo viacboji na olympijských hrách – v Los Angeles v roku 1984. Na rovnakých hrách potom získala ešte dve strieborné a dve bronzové medaily. Po týchto úspechoch bola vyhlásená športovcom roka.

Po skončení gymnastickej kariéry sa objavila v niekoľkých filmoch a televíznych programoch, zatancovala si aj v programe Dancing With the Stars. V roku 1997 bola uvedená do medzinárodnej gymnastickej siene slávy.

Neapolská moderátorka Marika Frusciová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Talianska moderátorka Marika Frusciová verzus...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mary Lou Rettonová