Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taxis priniesol pohromu, nedobehlo 10 koní, jeden zahynul. Veľkú pardubickú vyhral favorit

Najväčší favorit z 18-členného štartového poľa, desaťročný Sacamiro, vyhral 133. Veľkú pardubickú.

08.10.2023 16:40
Veľká pardubická Foto:
Na Taxisovom priekope skončilo v nedeľných pretekoch päť koní.
debata (13)

Džokej Jan Faltejsek sa šiestym víťazstvom priblížil k historicky najúspešnejšiemu Josefovi Váňovi, ktorý má na konte osem výhier.

V poli porazených zostali dvaja poslední víťazi steeplechase Talent a Mr Spex. Hrozivý pád sa odohral na obávanej prekážke, Taxisovom priekope.

Chaos tesne pred ňou spôsobil Stuke, ktorý skrížil dráhu ostatným koňom a bolo zle. S prekážkou si napokon neporadila takmer polovica zo všetkých koní. Stuke napokon zahynul. Do cieľa dorazilo iba osem účastníkov.

Filip Minařík Čítajte viac Detaily smrti fenomenálneho Čecha naháňajú hrôzu. Český bulvár zverejnil, čo zanechal v liste na rozlúčku

Víťazný Sacamiro, zverenec trénerky Evy Petříkovej si tak výrazne vylepšil vlaňajšie tretie miesto a získal pre majiteľa najväčšiu časť z dotácia päť miliónov korún.

Druhý prebehol cieľom 6900 metrov dlhých dostihov predvlaňajší víťaz Talent, tretie miesto obsadil Star. Na Taxisovom priekope sa okrem iných skončili aj nádeje obhajcu vlaňajšieho triumfu Mr Spexa.

Počas väčšiny pretekov bol na čele slovenský 10-ročný valach Kaiserwalzer zo stajne DS Millenium rodiny Gúčikovcov. Napokon vo finiši stratil a obsadil 5. miesto.

Výsledky – Veľká pardubická (6900 m, pre šesťročné a staršie kone)
1. Sacamiro (dž. Faltejsek)
2. Talent (dž. Složil ml.)
3. Star (dž. Stromský)
4. Lombargini (dž. Best)
5. Kaiserwalzer (dž. Myška)
6. Lodgian Whistle (dž. Velek)

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká pardubická