Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tomi Kid plní sľub. Letí za svojim zverencom do Baku

Postup do štvrťfinále turnaja boxerov na I. európskych hrách v azerbajdžanskom Baku venoval boxer Viliam Tankó svojmu osobnému trénerovi Tomimu Kidovi Kovácsovi k jeho 38. narodeninám.

21.06.2015 16:41
Tankó, Kid Kovács Foto: ,
Boxer Viliam Tankó s trénerom Tomim Kidom Kovácsom.
debata

Jeho kouč sa ho teraz na oplátku chystá podporiť priamo v Baku. Tankó zdolal v sobotu v osemfinále kategórie do 52 kg Belgičana Dodjiho Kodja 3:0 (29:28,30:27, 30:27). V zápase bol aktívnejší a vyhral u všetkých arbitrov.

"Je to super, víťazstvo posielam svojmu klubovému trénerovi Tomimu Kidovi Kovácsovi k dnešným 38. narodeninám. Sľúbil som mu to a on mi zase sľúbil, že keď budem v Baku bojovať o medailu, tak priletí za mnou. Nuž teda čakám… Ako odmenu za víťazstvo si dnes večer dám niečo sladké, veď v Baku som sa ešte poriadne nenajedol. Do svojej kategórie som musel schudnúť štyri kilá,“ uviedol na webe olympic.sk Tankó.

Vo štvrťfinále v utorok 23. júna od 10.30 SELČ si zmeria sily s Arménom Narekom Abgarjanom, ktorý vyradil Maďara Csóku. Kovács dostal od Tanka najkrajší dar k narodeninám. Profesionálny pästiar z Galanty za svojim zverencom cestoval autom už vlani na majstrovstvá Európskej únie. Teraz sa snaží splniť sľub, ktorý mu dal pred začiatkom podujatia v Baku.

"Sľúbil som mu, že ak vyhrá zápas, tak prídem za ním. Takže smer Baku, ale autom to asi nespravím… Navigácia dáva 1 deň a 19 hodín, do Sofie to bolo bližšie. Takže aj keď neznášam let, iné mi nezostáva a idem za tebou. Mám ťa rád a teším sa na teba. Samozrejme, aj na celú slovenskú výpravu. Ďakujem za krásny darček!“ napísal na sociálnej sieti Facebook Tomi Kid Kovács.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomi Kid Kovács #EH v Baku 2015 #Viliam Tankó