Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žitňanský opäť splnil limit - pôjde do Atén?

Slovenský rekordér v hode diskom Jaroslav Žitňanský zvíťazil na mítingu v chorvátskom Splite výkonom 64,05 m a už druhý raz v sezóne splnil A-limit (64,05 m) na olympijské hry v Aténach.

02.08.2004 17:52
debata

Prvý „áčkový“ výkon z mítingu vo Viedni 64,25 m mu Slovenský olympijský výbor (SOV) neuznal, lebo preteky nefigurovali medzi podujatiami, na ktorých sa dali plniť olympijské limity. Po dohode s predstaviteľmi SOV však Žitňanský dostal ešte ďalšiu šancu vybojovať si miestenku na OH, ak na niektorom z vopred určených podujatí splní aspoň B-limit (62,55 m). Uzávierka prihlášok na atletické súťaže OH 2004 je až 9. augusta o polnoci.

„Konečne som vychytil skvelý vietor a mal som aj kvalitných súperov. Limit som dosiahol hneď v prvom pokuse a aj v druhom zaletel disk za hranicu 62 metrov, avšak prešliapol som,“ uviedol pre agentúru SITA 33-ročný Jaroslav Žitňanský. Na druhej priečke skončil v Splite Chorvát Dragan Mustapič (63,62 m) a na treťom Igor Primc zo Slovinska (62,80 m). Obaja splnili nominačné kritériá svojich národných federácií na aténske hry.Tridsaťtriročný piešťanský atlét reprezentujúci Sláviu UK sa o olympijský limit dodatočne pokúšal štyrikrát. Minulý týždeň v stredu v slovinskom Novom Meste na mítingu „Krka 2004“ dosiahol len 55,68 m, v sobotu v Litomyšli hodil 55,48 m a v nedeľu v Splite 60,77 m, vyšiel mu až pondelkový štvrtý pokus znovu v Splite.
Ak výkonný výbor SOV dodatočne schváli Žitňanského nomináciu na Hry XXVIII. olympiády, počet športovcov vo výprave SR sa zvýši na 65. Atlétov by bolo potom vo výprave 13.

debata chyba