Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plávanie: Korbašová a Kaňuk ukončili kariéru

Dvaja stabilní členovia slovenskej plaveckej reprezentácia Jana Korbašová a Rastislav Kaňuk sa rozhodli pred zimnou sezónou skončiť s vrcholovým plávaním.

06.10.2003 16:41
debata

Odchovankyňa trenčianskeho plávania Jana Korbašová bola v 29 rokoch veteránkou slovenských bazénov. “Na reprezentačnej úrovni som plávala od siedmej triedy základnej školy, čo je takmer 16 rokov,“ povedala Korbašová. ,,

Definitívne som sa rozhodla po návrate z USA, kde som trénovala u Martiny Moravcovej. Hlavným dôvodom môjho rozhodnutia  skutočnosť, že nemám dostatok času, vhodné miesto a nemám ani s kým trénovať. Pri plávaní však ostávam ako trénerka. Na športovej škole v Trenčíne mám na starosti celkom kvalitnú skupinu mladých plavcov, ktorej chcem odovzdať všetko, čo som sa doposiaľ naučila. Na majstrovstvách Slovenska ma uvidia už len so stopkami v ruke.“

Korbašovej najväčšími úspechmi sú účasť na OH v roku 2000 v Sydney a 6. miesto na 200 m znak na ME v krátkom bazéne vo Valencii.

Na rozdiel od Jany Korbašovej sa však ukončenie aktívnej činnosti u Rastislava Kaňuka vôbec nečakalo. Plavec ŠKP Poprad totiž len pred pár mesiacmi reprezentoval Slovensko na MS v Barcelone a v novej sezóne si chcel vybojovať účasť na OH v Aténach.

,,V každom prípade som skončil. Zvážil som môj vek a podmienky, ktoré momentálne mám v Poprade a v reprezentácii. V meste nám zavreli bazén, chodíme trénovať raz za deň do Svitu. Rozhodol som sa uprednostniť svoj súkromný život, o čom som sa radil aj s rodičmi,“ komentoval svoje rozhodnutie Kaňuk.

,,Mojím vrcholom bol barcelonský šampionát. Výkonnostne ma uspokojili najviac prekonané slovenské rekordy. Nebol som veľký profesionál, ale myslím si, že hanbu som si neurobil,“ dodal.

debata chyba