Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajina, ktorá sa zmieta v obrovských problémoch, chce olympiádu

Minister mládeže a športu Ukrajiny Vadim Gutcajt prezentoval plány usporiadať olympijské hry v tejto krajine. Tento cieľ si napriek veľkým nákladom stanovil prezident Vladimir Zelenskyj.

28.09.2020 10:38
Ukrajina LM Finále Kyjev Liverpool Real futbal Foto: ,
Olympijský štadión v Kyjeve.
debata (18)

Gutcajta citoval portál ua.tribuna.com: „Prezident stanovil úlohu doviesť olympijské hry na Ukrajinu. To si však vyžaduje materiálno-technické zabezpečenie. Teraz zisťujeme, či je to možné, alebo nie, a čo môžeme postaviť. Či nám pridelia olympiádu, alebo nie, to už je iná otázka.“

Ukrajinci, ktorí majú okrem iného problém s konfliktom na východe krajiny, veľkou korupciou a chudobou, to zrejme s obnovou športovej infraštruktúry myslia vážne.

„Hlavné je, že postavíme športové zariadenia, na ktorých budú neskôr trénovať Ukrajinci. Ak by sme aj nedostali olympiádu, prečo by sme nemohli zorganizovať svetovú univerziádu alebo majstrovstvá sveta? Ide o to, že cudzinci, ktorí prídu, prinesú peniaze. Zarobia hotely, športové zariadenia. Ak pristúpime múdro k výstavbe objektov, nesmú potom nečinne stáť. V našej krajine postavil prezident potápačskej federácie Igor Lysov bazén. Každý rok sa tu konajú MS juniorov alebo mužov, ale aj ME. Máme potenciál, hostili sme futbalové Euro 2012. Videli ste, ako sa národ spojil? Prezident stanovil úlohu a my ju splníme,“ dodal Gutcajta.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Olympijské hry #Ukrajina