Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Životný výkon Kráľa cigánov. Spievajúci Fury ubil Wildera

Novým svetovým šampiónom v boxe organizácie WBC v superťažkej hmotnostnej kategórii sa stal Tyson Fury. V Las Vegas nedal šancu obhajcovi Deontayovi Wilderovi.

23.02.2020 06:44
Tyson Fury, Deontay Wilder Foto: ,
Tyson Fury, vľavo, v súboji s Deontayom Wilderom.
debata (8)

Brit vstúpil do zápasu podstatne aktívnejšie ako Američan. V každom kole mu uštedril niekoľko tvrdých úderov, súpera viackrát poslal k zemi. Rozhodca Kenny Bayless dva razy Wildera počítal – po prvý raz v kariére.

Po jednom z atakov domáci boxer začal krvácať z ucha, čo tiež neprispelo k jeho pohode. Wilder bol natoľko otrasený, že jeho tréner sa v siedmom kole rozhodol pre vhodenie uteráku do ringu.

Jeho zverenec síce protestoval, no rozhodca súboj, ktorý vo vypredanej hale MGM sledovalo 17-tisíc fanúšikov, jednoznačným gestom ukončil.

Súboj Tyson Fury - Deontay Wilder vo fotografiách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Momentka zo zápasu Tyson Fury - Deontay Wilder.

„Som v pohode, prehru prijímam, také veci sa stávajú. Vrátim sa silnejší,“ reagoval tesne po svojej prvej prehre v kariére Wilder.

Následne sa k slovu dostal Fury, ktorého skvelý výkon sledovali priamo v hľadisku aj také legendy boxu, akými sú Mike Tyson, Evander Holyfield či Lennox Lewis.

„Nevyťahujte na mňa diabla, lebo neuspejete. Viem, že sa Wilder vráti, bude silnejší, bude z neho opäť šampión. Ale kráľom som ja,“ vyhlásil Fury.

Kráľ cigánov, ako znie jeho prezývka, si pripísal tridsiate víťazstvo v kariére.

Fury si po zápase vzal mikrofón do rúk a spieval hit American Pie. A s ním nielen jeho tím, ale aj fanúšikovia v hľadisku.

Spievajúci Tyson Fury.

Na počesť veľkého šampióna, ktorého najbližší program ešte nie je jasný. Do úvahy prichádza odveta s Wilderom, alebo zápas s krajanom Anthonym Joshuom, ktorý je majiteľom titulov organizácií IBF, WBO a WBA.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Las Vegas #Tyson Fury #Deontay Wilder