Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zničil Végha, teraz ho chce Vémola. Zwicker však sedí vo väzení

Bola to senzácia. Pre slovenského bojovníka MMA Attilu Végha (34) mal byť súboj s Američanom Virgilom Zwickerom (37) zahrievacím pred "Zápasom storočia" proti Čechovi Karlosovi Vémolovi (34). Veterán s indiánskym pôvodom však v júni ochromil Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave.

14.11.2019 19:59
debata

Végh zďaleka nebol nachystaný v takej forme, v akej o päť mesiacov neskôr zničil Vémolu a získal späť stratený kredit. Zwicker bol rýchlejší a ľahší na nohách, presnejší a tvrdí v úderoch. Végh síce súpera v 1. kole takedownom zložil, no Zwicker vstal a po troch minútach smršťou úderov ukončil Slováka.

Végh bol po prehre na dne, viacerí fanúšikovia sa mu otočili chrbtom. Na „Zápas storočia“ sprísnil prípravu a dostal sa do najlepšej formy od čias, keď bol šampiónom druhej najprestížnejšej organizácie Bellatoru.

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

Végh na Oktagone 15 roztrhal papierové predpoklady a po dvoch minútach ukončil veľkohubého Vémolu. Ten bol po zápase neočakávanou prehrou otrasený. Nedokázal prezradiť, čo bude ďalej s jeho kariérou. Špekulovalo sa aj o konci. No bojovník, ktorý zväčša má čo povedať a zakaždým mieri vysoko, sa rýchlo oklepal.

"Sen o UFC (najprestížnejšia organizácia), ktorý som mal dlho v hlave, je preč. Teraz mám ako cieľ odvetu. Či mi ju dajú hneď, alebo budú chcieť, aby som sa ukázal… Jednoducho budem musieť zdolať každého, koho predo mňa postavia. Napríklad Američana Zwickera, ktorý nad Attilom zvíťazil.

Odveta s Attilom nemusí byť hneď. Či to bude o polroka, rok, dva či päť, na tom nezáleží. Ale zaslúžim si ju a so mnou aj moji fanúšikovia. Urobil som dosť na to, aby ma ľudia odpísali po 127 sekundách," povedal Vémola pre iSport.cz.

TV Pravda: MMA je fenomén, no prečo je to tak? Opýtali sme sa odborníka na športový marketing Romana Krajniaka.
Video

O aktéroch zápasov rozhodujú promotéri Oktagonu. Tých čaká náročná úloha, ak chcú doručiť pikantný duel Vémolu s nedávnym premožiteľom Végha – Zwickerom. Američan totiž momentálne sedí vo väzení.

Od zápasu s Véghom nebojoval. Ako informuje bloodyelbow.com, mesiac po triumfe v Bratislave ho chcela zadržať polícia pre obvinenia zo sexuálneho útoku, obťažovania maloletých, sledovania a nepovoleného držania strelnej zbrane. Zwicker sa však nevydal do rúk zákona, dal sa na útek. Policajti ho našli v susednej štvrti. Bránil sa zatknutiu a siahol k opasku.

Polícia reagovala a jeden z príslušníkov zrazil bojovníka MMA na zem motorkou. Zwicker putoval najskôr do nemocnice a potom do väzenia. Kauciu zatiaľ nezaplatil a zostáva za mrežami.

Tridsaťsedemročný veterán už v minulosti mal problémy so zákonom. Prvýkrát sa ocitol v rukách polície v jedenástich rokoch, keď v škole napadol zástupcu riaditeľa. Odvtedy strávil väčšinu života v polepšovniach alebo väzeniach za rôzne priestupky vrátane útoku na policajta.

Zwicker je profík od roku 2003. Keď práve nebol vo väzení, venoval sa MMA. V oktagone má bilanciu 17 víťazstiev, 8 prehier a 1 remízu. Súťažil aj v Bellatore či KSW.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Oktagon #Karlos Vémola #Attila Végh #Virgil Zwicker